SJS loopt tegen ruime nederlaag aan bij De Weide

SJSLoewie Piebes en de zijnen gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper De Weide, waar zij lang uitzicht hadden op een goed resultaat. Echter ging het in de tweede helft mis en liepen de Hoogeveners uit naar een ruime overwinning, mede door drie doelpunten van aanvaller Jeffrey Pot.

Slappe instelling
Misschien werd de basis voor de nederlaag al in de eerste helft gelegd, want SJS begon niet sterk aan de wedstrijd. Foutieve passes en een slappe instelling waren hier de oorzaak van en ook het feit dat De Weide met vier aanvallers speelde maakte het lastig voor de blauwhemden. Jeffrey Pot was de gevaarlijkste man bij de tegenstander en hij was ook verantwoordelijk voor de openingstreffer, die uit een corner binnen viel. SJS leek hierdoor wakker geschud en probeerde met goed voetbal de tegenstander vast te zetten. Dit leverde zowaar een beloning op, want het was Roy Breedveld die de rebound na een schot van Nico Klunder binnen schoot: 1-1. Deze stand bleef dik een kwartier staan, waarna de thuisclub weer op voorsprong kwam. Door zwak verdedigen kon Jeffrey Pot weggestuurd worden en na het omspelen van keeper van der Zande zette hij de 2-1 op het bord. Diezelfde Pot maakte zelfs een loepzuivere hattrick in de eerste helft, want na balverlies van Richard Veldhuis kon hij laag binnen schieten. Anne Sybesma zorgde er met de 3-2 voor dat SJS met enig perspectief de rust in ging.

Terechte nederlaag
Ook na rust speelde SJS niet op haar best en mocht het blij zijn dat het De Weide haar veldoverwicht niet in doelpunten uit kon drukken. De gasten kregen via invaller Gerben Sieders en Kay Rijkens nog goede kansen op de gelijkmaker, maar zij kwamen beide niet tot een doelpunt. In het laatste kwartier ging het dan alsnog mis. Trainer Piebes instrueerde zijn verdediging om één op één te gaan spelen en zag De Weide vervolgens op 4-2 komen door Marco Kikkert. Hierna ontving rechtsback Ronald Zuidema zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken. De Weide profiteerde optimaal door twee goals van Jermo Verbeek, die daarmee de eindstand op 6-2 bepaalde.

Een enigszins geflatteerde, maar wel terecht nederlaag voor SJS, dat lang mee kon komen met de koploper in 3D. Komend weekend komt nummer drie Glimmen op bezoek.

De Weide – SJS 6 – 2(3 – 2)

Scoreverloop: 10. Pot, 1 – 0. 20. Roy Breedveld, 1 – 1. 38. Pot, 2 – 1. 45. Pot, 3 – 1. 45. Sybesma, 3 – 2. 75. Kikkert, 4 -2. 85. Verbeek, 5 – 2. 88. Verbeek, 6 – 2.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Zuidema, Gremmer(68/Eind), A. Sieders, Rick Breedveld, Veldhuis(60/Groenewold), Rijkens, Klunder(70/G. Sieders), Sybesma, Roy Breedveld en Springer.

Bron: v.v. SJS