Musselkanaal heeft opgaande lijn te pakken

MusselkanaalNa de zeer tegenvallende seizoensopening tegen Titan (2-6 verlies) en het gelijke spel tegen Protos heeft v.v. Musselkanaal de opgaande lijn te pakken. Na de 3-0 zege op Zuidlaren moest afgelopen weekend Zwartemeerse Boys een nederlaag incasseren tegen de groene brigade van Wilbert Arends: 0-2. Door de twee opeenvolgende overwinningen staat Musselkanaal op de zevende (gedeelde derde) plaats, met uitzicht op de tweede plaats, die op dit moment wordt bezet door de komende tegenstander: Raptim.

Collectief
Dit seizoen lijkt wederom de kracht van Musselkanaal te schuilen in het collectief, want de negen doelpunten die men tot nu toe maakte, werden verdeeld over zes spelers. Rick Berends vestigde tegen Zuidlaren twee keer de aandacht op zich, onder meer door een mooie kopbal, maar tegen Zwartemeerse Boys werden de goals weer keurig verdeeld. Nadat Tom van Elteren en Danny Rocks voor gevaar hadden gezorgd, was het Jeroen Drenth die als eerste het net liet bollen. Op dat moment was de tweede helft van de wedstrijd overigens al begonnen. Uiteindelijk bleek het een tweede helft te zijn waarin Musselkanaal de bovenliggende partij was, en geheel terecht de overwinning over de streep trok. De beslissende tweede goal werd vijf minuten voor het einde van de wedstrijd door Mark Bos gemaakt. Bos zette hiermee een derde streepje achter zijn naam, in het nog prille seizoen.

Bron: v.v. Musselkanaal