Reserve-aanvoerder Alwin Braakman wil de kar trekken bij Valthermond

logo_valthermond“Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze meegemaakt!”, reageert Alwin Braakman als wij hem vragen naar de 10-2 nederlaag op bezoek bij ZFC Zuidlaren. Deze afstraffing was de grootste competitienederlaag in de historie van de blauw-witten en ook Braakman kon met zijn doelpunt niet voorkomen dat zijn ploeg met het schaamrood op de kaken de kleedkamer op moest zoeken. Ondanks zijn 21 jaar speelt de Mondker alweer vier jaar in het eerste elftal en als reserve aanvoerder is hij van plan om dit seizoen de kar te trekken.

Collectief falen
De geboren Deventenaar is niet alleen speler van het eerste elftal, maar hij traint ook de D1 bij Valthermond. Vorig seizoen waren dit de E- junioren bij FC Emmen, maar omdat de studie HBO Informatica veel van zijn tijd vraagt is hij daarmee gestopt. Als beginnend oefenmeester weet Braakman de vinger op de zere plek te leggen wat betreft de wedstrijd in Zuidlaren: “Een complete offday is nog zacht uitgedrukt. De vorige twee wedstrijden wonnen wij zeer overtuigend met acht goals voor en nul tegen. Hierin legden wij veel energie in het druk zetten en het spelen van verzorgd voetbal om zo ons overwicht af te dwingen. Maar deze wedstrijd ging echt alles fout en dan is dit het resultaat”. De sfeer na afloop was vanzelfsprekend zeer slecht, zegt Braakman: “Iedereen was stil en er werd nagedacht over wat we zojuist hadden gepresteerd. Het ergste was nog dat alles wat we hadden opgebouwd in de vorige wedstrijden, in één wedstrijd weer teniet gedaan was. Het was een collectief falen”.

Alwin Braakman aan de bal tegen Sweel
Alwin Braakman aan de bal tijdens de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen Sweel

Laten gelden
Na Theo Gennissen is Braakman reserve-aanvoerder en wil hij belangrijk zijn voor zijn ploeg: “Mijn sterke punten zijn mijn inzicht, rust en techniek. Met deze kwaliteiten probeer ik als verdedigende middenvelder te zorgen voor de balans in het team en belangrijk te zijn in het verzorgde voetbal dat wij graag willen spelen. Verbaal ben ik ook gegroeid en dus probeer ik me waar mogelijk ook te laten gelden”. De middenvelder is één van de betere spelers van zijn leeftijd in de Kanaalstreek en zag zijn teamgenoot Mark Woering vertrekken naar SVBO. Zelf is Braakman ook ambitieus en benieuwd naar zijn plafond: “Ik heb wel vaker aan een vertrek gedacht, maar ik ben nog niet benaderd door een club die speelt op het niveau wat ik voor ogen heb. Het lijkt mij geweldig om bij een andere club te spelen die al jaren op een hoger niveau acteert om mezelf zo te kunnen ontwikkelen”.

Vol vertrouwen
Uiteraard geeft Braakman dit seizoen alles voor Valthermond en wil hij graag weer hogerop met zijn club. “Ik denk zeker dat wij bovenin deze klasse mee kunnen draaien en onze doelstelling is dan ook het behalen van een periodetitel”, zegt hij vol vertrouwen. “Met Harris Huizingh hebben wij de juiste trainer voor deze groep en Rick Schlimbach en Gydo Buurman hebben al bewezen echte aanwinsten te zijn. Daarnaast bestaat uit onze selectie uit een goede mix van ervaren spelers (Gennissen, Drenth) en jong talent (Te Velde, Wardenburg) wat hopelijk zijn vruchten gaat afwerpen”. Voorlopig moet Valthermond niet te ver vooruit kijken en krijgt het zondag de kans op eerherstel tegen laagvlieger Zwartemeerse Boys. Zo vindt ook Braakman: “Wat er zondag is gebeurd mag natuurlijk nooit weer gebeuren. Ik weet zeker dat iedereen er 200% op gebrand is om dit recht te zetten en te laten zien dat het eenmalig was!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Marko Mihalj gelooft in ‘de kracht van Geert’

Ondanks dat NWVV niet geweldig speelde, wonnen de Nieuw-Weerdingers wel met 1-2 van GVAV-Rapiditas. ...

Robert Oosting: “Wij kunnen alleen van onszelf verliezen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Daan Stam klaar voor topper tegen Gieten

Het is nog vroeg in het seizoen, maar voor Ter Apel ’96 staat komend ...