Borger laat Wolvega kansloos met monsterscore

BorgerWie vooraf dacht dat de wedstrijd tussen Borger en Wolvega wel eens een boeiende wedstrijd kon worden kwam bedrogen uit. De nog ongeslagen Friezen werden compleet van de mat geveegd door het thuisspelende Borger. De groenhemden verpletterden de bezoekers met een monsterscore van 8-1.

Door Ronald Bulthuis

Na de smadelijke nederlaag van Pesse had Borger deze zaterdag wat recht te zetten tegen Wolvega. Dat zou op voorhand een lastig duel kunnen zijn, gezien het feit dat de bezoekers nog ongeslagen waren. Ten opzichte van voorgaande week waren er enkele mutaties bij Borger. Mark Hoving was vorige week geblesseerd geraakt en zijn plek werd ingenomen door Sander van der Veen. Niek Scheltinga werd naar achter gehaald wat ten kostte ging van Melvin Ottens. Hierdoor kwam er een plekje vrij voor Ruben Meereboer op het middenveld.

Kansen voldoende
Borger schoot vanaf de aftrap als een raket uit de startblokken. Binnen de minuut verscheen Mark Meinema al voor de doelman van Wolvega, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het wel raak via Jeffrey Spelten. Na een goede pass van Sander van der Veen werd Tim Scheltinga binnen de beruchte lijnen onderuit geschoffeld. Een strafschop was het logische gevolg en deze werd prima binnen geschoten door Spelten. Borger bleef de gasten onder druk houden, die er totaal niet aan te pas kwamen. Kansen werden er dan ook voldoende gecreëerd aan de kant van de thuisploeg. Spelten was dicht bij zijn tweede treffer, maar een kopbal van de aanvaller belandde op de deklat. Even later had de spits wel zijn tweede achter zijn naam staan, nadat hij defensief geklungel prima afstrafte. Deze wedstrijd kon in de eerste helt al wel eens beslist worden en dat gebeurde ook. Uit een corner knikte Diederik Oosterwijk via een rug van een Wolvega-speler binnen. De malaise voor Wolvega werd nog groter nadat een eigen speler een voorzet van Ruben Meereboer in het eigen doel werkte. Wolvega creëerde tot aan de rust geen enkele kans en dat was een verdienste van het goed spelende Borger. De frustraties leken dan ook groot bij de Friezen, die blij mochten zijn dat ze de rust haalden met elf spelers. De arbiter zag namelijk enkele spijkerharde overtredingen en acties die niet thuis horen op het voetbalveld over het hoofd.

Jeffrey Spelten lost een schot namens Borger (Foto: A. Oldenbeuving)
Jeffrey Spelten lost een schot namens Borger (Foto: A. Oldenbeuving)

Sportieve wraak
Na de rust leek het of de bezoekers niet meer geloofden in een goed resultaat. Het zakte ver in terwijl Borger fanatiek door bleef gaan. Het spel was nog meer net weer onderweg of de bal lag alweer in het doel. Vijf minuten na de rust schoot Meereboer de bal zeer beheerst binnen uit een voorzet van Spelten. Wolvega was rijp voor de sloop en Borger overliep de tegenstander compleet. De zwak keepende doelman van de bezoekers hielp Borger aan de 6-0 door een eenvoudige voorzet van Spelten te laten glippen, waardoor Luuk Kenter eenvoudig kon scoren. Na de 6-0 was Borger heel even aan een mindere fase bezig, al kwam dat voort uit wederom gemeen spel van Wolvega. De spits, niet voor het eerst deze wedstrijd dat hij een smerige overtreding begin, ging vol op het been staan van Niek Scheltinga. Waar rood had moeten volgen had de arbiter ook dit niet weer gezien en dus mochten de bezoekers van geluk spreken dat de arbiter niet zo scherp was deze middag. Scheltinga moest geblesseerd het veld verlaten en even later hadden de bezoekers nog een spreekwoordelijk eretreffer te pakken. Borger toonde echter het enige juiste antwoord met sportieve wraak door nog twee doelpunten er bij te prikken. Luuk Kenter maakte zijn tweede van de middag door een kopbal van Melvin Ottens te verlengen tot een doelpunt. Het slotakkoord leverde de mooiste goal van de middag op en die kwam op naam van Bart Ulenreef. De linkspoot schoot op schitterende wijze een hoekschop in een keer binnen. Het was het einde van een mooie voetbalmiddag waarin Borger weer eens reclame maakte voor zichzelf met zeer attractief spel.

Door de 8-1 zege blijft Borger bovenin meedraaien en moet het alleen Hoogeveen en Elim boven zich dulden, die beiden een punt meer hebben. Volgende week gaat Borger op bezoek bij Mussel.

SV Borger – FC Wolvega 8-1 (4-0)

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos, Niek Scheltinga (69. Melvin Ottens), Sander van der Veen, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk (65. Bart Ulenreef), Mark Meinema, Ruben Meereboer, Jeffrey Spelten (78. Erik Joling), Luuk Kenter

Scoreverloop: 3.  Jeffrey Spelten, 1-0, 23. Jeffrey Spelten, 2-0, 37. Diederik Oosterwijk, 3-0, 40.  e.d. Wolvega, 4-0, 50. Ruben Meereboer, 5-0, 67. Luuk Kenter, 6-0, 76. David Micitis, 6-1, 78. Luuk Kenter, 7-1, 89. Bart Ulenreef, 8-1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC verliest ook van Zandpol

EEC verloor van Zandpol en moet daardoor voorlopig genoegen nemen met een plaats in ...

Stadskanaal doet wat het moet doen

De nood was hoog bij SC Stadskanaal en dus was er sprake van opluchting ...

SPW wint met ruime cijfers van Amicitia VMC

SPW boekte een ruime zege op Amicitia VMC en blijft voorlopig onverslaanbaar.