Derde nederlaag op rij voor SJS

SJSSJS liep afgelopen zaterdag tegen de derde nederlaag op rij aan tegen Glimmen. De winst voor de gasten was niet geheel verdiend, maar daar het bij voetbal draait om de doelpunten uiteindelijk terecht: 1 – 2.

Doorgaans vechten SJS en Glimmen leuke en open duels uit. De amusementswaarde lag deze middag overigens een stuk lager en de teams zochten het in eerste instantie vooral in de counter. Het duurde ongeveer een kwartier alvorens SJS het heft wat meer in handen nam en beter in het spel wist te komen. Glimmen kon tot dan toe nog niet echt gevaarlijk worden. Hoewel SJS een aantal keren gevaarlijk doorkwam over links via Anne Sybesma en Rick Breedveld leverden deze mogelijkheden geen kansen op. Toch kwam de thuisploeg enigszins vanuit het niets op een 1 – 0 voorsprong. Een vrije trap van de zijkant werd door Gerard Gremmer richting de doelmond geschoten. In de scrimmage die hierop volgde, bleef de bal liggen voor de voeten van Roy Breedveld, die de bal in de verre hoek prikte. Het was een mooie opsteker voor SJS, maar wel het moment dat SJS de grip op de wedstrijd weer wat aan het verliezen was. Evenals de openingstreffer viel ook de gelijkmaker onverwacht. Een opvolging aan zwakke momenten(balverlies voorin, verloren duel op het middenveld en een vrije doortocht voor Tim Oosterhof) bracht Oosterhof in staat de ploegen in evenwicht te brengen.

Jan Springer (L) wordt op de huid gezeten door een tegenstander
Jan Springer (L) wordt op de huid gezeten door een tegenstander

Na de rust wilde SJS wel proberen op te bouwen, maar zette Glimmen de blauwhemden al in een vroeg stadium vast. Het voetbal van SJS werd er niet beter op, maar toch waren er nog een tweetal goede kansen voor de thuisploeg. Eerst schoot Kay Rijkens over en daarna nog een afstandsschot van Rob Groenewold die de juiste richting mistte. Glimmen werd in de omschakeling een aantal keren dreigend en scoorde vanuit een vlotte combinatie. Stijn Wijmenga schoot na een prima steekpass de 1 – 2 achter doelman Van Der Zande. SJS bleef in de wedstrijd nadat Tim Oosterhof rakelings voorlangs schoot. De ploeg van Loewi Piebes speelde het laatste kwartier alles of niets, maar mistte de stootkracht om tot doelrijpe mogelijkheden te komen.

SJS – Glimmen 1 – 2 (1 – 1)

Scoreverloop: 30. Roy Breedveld 1 – 0, 41. Oosterhof 1 – 1, 65. Wijmenga 1 – 2.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Zuidema, Gremmer(75. Eind), A. Sieders, Rick Breedveld, Groenewold, Rijkens, Klunder, Springer(65. Van Klinken), Roy Breedveld(80. G. Sieders) en Sybesma.

Bron: v.v. SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SJS in ware thriller langs Oostergo

SJS plaatste zich via een ware thriller tegen Oostergo voor de finale van de ...

TEVV slaat Roden van zich af

TEVV heeft zich via een 1-1 gelijkspel in Roden verzekerd van een tweeluik tegen ...