Buinen klimt nog niet uit het dal

BuinenWaar alles wat Buinen een warm hart toedraagt de wedstrijd tegen VIOS met veel vertrouwen tegemoet trad, moest men aan het einde van de zondagmiddag opnieuw een teleurstelling incasseren. De 6-2 nederlaag in Oosterhesselen was alweer de vijfde van het seizoen, in even zoveel wedstrijden. Volgens elftalleider Jan Lubbers was het aan doelman Veninga te danken dat de schade beperkt bleef tot zes goals: “Ja, Don heeft ons een aantal keren gered. We hadden gedacht tegen VIOS, dat ook nog niet had gewonnen, een goede kans te maken op een overwinning. Ook dit bleek dus ijdele hoop.”

En zoals vaker dit seizoen liepen de geelhemden in de beginfase al onoverbrugbare schade op: na tien minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van de gastheren. Toch kwam Buinen in de tweede helft meer aan voetballen toe. Maar zoals geschreven: bij een 4-0 ruststand is een dergelijke ontwikkeling weinig waar. Maar op het moment de aanvallen van de bezoekers ook doelpunten opleverden, laaide de hoop heel even op. Want via goals van Marcel Vedder en Jaap Jansen stond er na iets meer dan een uur spelen 4-2 op het scorebord.

Toch bleek VIOS over de langste adem te beschikken, en liep het in de slotfase uit naar 6-2. Dit ondanks sterk keeperswerk van Don Veninga. “Alle respect voor Don. Hij had in de rust al last van zijn linkerhand, maar speelde door. Na de wedstrijd wezen röntgenfoto’s uit dat hij de tweede helft met een gebroken duim. Voor Buinen natuurlijk erg jammer, want de problemen worden op deze manier met de week groter”, besluit Lubbers.

Bron: v.v. Buinen