Buinerveen geen partij voor Gasselternijveen

B-GDe aanloop naar de Kanaalstreek-derby tussen Buinerveen en Gasselternijveen bleek achteraf spannender dan het duel zelf. De beëindiging van de samenwerking tussen Gasselternijveen en Ludie Hulshof en de aanstelling van diezelfde Hulshof door Buinerveen, zorgde er voor dat oude bekenden elkaar troffen. Na negentig minuten, twee rode kaarten en vier goals bleek dat de roodhemden aan het langste eind hadden getrokken: de 0-4 betekende de eerste overwinning voor de ploeg van Roeland Deuring.

Opvallend was de aanwezigheid van Edward MacDonald bij Gasselternijveen. De man, die in de zomerstop zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, heeft besloten weer te gaan spelen en werd door Deuring direct in de basiself opgenomen. Een logische beslissing, want de oud-prof is een baken van rust en zijn aanwezigheid geeft zijn ploeg het nodige vertrouwen. Behalve MacDonald is ook Gerry van der Aa één van de meer geroutineerde spelers: de momentenvoetballer bij uitstek kreeg in de wedstrijd in Buinerveen de eerste kans, maar kon deze niet benutten.

Na een half uur spelen vond er een ‘vorentscheidung’ plaats toen Ate de Vries al zijn tweede gele kaart van de middag ontving, en het veld dus moest verlaten. Van de overtal-situatie wisten de gasten vervolgens snel te profiteren: een voorzet van Frank Pals werd door de kleine Michael van Gilsbeek tegen de touwen gekopt. Kort daarna mocht diezelfde Van Gilsbeek vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn tweede van de middag. Van Gilsbeek faalde niet en de wedstrijd was beslist. Nog voor de thee liep Buinerveen extra schade op, toen Frank Pals zijn eerste goal van het seizoen maakte door van afstand raak te schieten.

Een spaarzame aanval van Buinerveen... (foto: v.v. Buinerveen)
Een spaarzame aanval van Buinerveen…

Ondanks dat de thuisploeg met een man minder speelde, kwam het goed uit de kleedkamer en kreeg het zelfs een aantal kansjes, maar steeds trof men in doelman Bies een niet te passeren horde. Toen er ongeveer een uur gespeeld was, herstelde Gasselternijveen de orde en kwam het positiespel beter uit de verf. Dit leverde in het restant van de wedstrijd nog één doelpunt op, omdat met andere kansen wel erg slordig werd omgesprongen. Op aangeven van invaller Adri Meijer wist jongeling Rick Bokhorst het kwartet vol te maken. De thuisploeg eindigde het duel uiteindelijk met negen spelers, nadat Neil Hendriks ook zijn tweede gele kaart incasseerde.

Buinerveen blijft door de nederlaag in de onderste regionen hangen, terwijl Gasselternijveen iets meer naar boven kan kijken. Voor Buinerveen (drie punten) wacht volgende week de derby tegen Buinen (nul punten), waar Gasselternijveen (zes punten) op het eigen sportpark DOS ’63 (tien punten) op bezoek krijgt.

Bron: v.v. Gasselternijveen

Woortman                     AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal onderuit tegen Dalen

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het opnemen tegen het op de ...

Zevenklapper en punten voor JVV

JVV heeft zichzelf in de wedstrijd tegen DWZ op een fantastische manier beloond. Tegen ...

Valthermond maakt er opnieuw vier in een helft

Albert Koops was drie weken terug, toen hij het stokje overnam, duidelijk naar zijn ...