Alteveer kansloos in Witteveen

AlteveerNet als vorige week ging vierdeklasser Alteveer in een doelpuntrijke wedstrijd onderuit. In Witteveen bleken de plaatselijke Boys veel te sterk voor de mannen van René Nijgh. Waar de marge vorige week (3-4) klein was, was de schade nu een stuk groter: 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Door de nederlaag blijven de Groningers aan de onderkant van de ranglijst bungelen. Volgende week wacht de ontmoeting met mede-staartploeg DSC ’65: wellicht biedt dit kansen.

Als excuus voor de nederlaag konden de persoonlijke omstandigheden worden aangedragen: Emiel Scheper en Bart Nieland waren afwezig en aanvoerder Bryan Schenkel was verre van fit. Opvallend was de beslissing van oefenmeester Nijgh om doelman Strockmeijer te passeren: Sander van Duuren was de man onder de lat. Al snel maakte Van Duuren kennis met de productiviteit van Sander Voortman. De man die al meer dan 200 goals maakte voor de groen-witten, was al snel in de wedstrijd de gevierde man: 1-0. Alteveer kon niet in de wedstrijd komen, en het was dan ook vrij logisch dat de score verdubbeld werd. In de fase daarna kregen de geelhemden wel wat kansen, waarvan de grootste voor Roy de Wijk was. Deze kans was nog niet aan hem besteed, maar enige tijd later scoorde de aanvaller wel de aansluitingstreffer.

Veel gevaar kon Alteveer niet stichten in Weiteveen...
Veel gevaar kon Alteveer niet stichten in Weiteveen…

De tweede helft van het duel werd ontsierd door drie rode kaarten, waarvan één voor Roy de Wijk én één voor trainer René Nijgh, die zijn verbazing over een beslissing van de arbiter van dienst niet onder stoelen of banken stak. Deze ophef ontstond na een kwartier spelen in de tweede helft, en zorgde ervoor dat de wedstrijd gespeeld was. Helemaal toen de thuisploeg kort na de uitsluiting van De Wijk het overtal in doelpunten uitdrukte: via twee goals van Thijs Uineken liep de score in het laatste kwartier op naar 5-1.

Bron: v.v. Alteveer

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger en Mussel in evenwicht

In de laatste speelronde van dit seizoen stond er in 4D een Kanaalstreek derby ...

Gieterveen legt DOS ’63 over de knie

Nadat Gieterveen in de eerste wedstrijd van het seizoen al een mooie overwinning had ...