Rick Eikens bezorgd FC Ter Apel ’96 drie punten

Ter Apel '96Na de nederlaag van vorige week tegen Stadskanaal moest Ter Apel ’96 zondag winnen van Gieten om niet te ver achterop de koplopers te raken. De ploeg van Rik Udema ging er ook met de winst van tussen, maar gemakkelijk ging dit allerminst. De thuisploeg kreeg ook de nodige kansen en een gelijkspel was dan ook een terechte afspiegeling van de wedstrijd geweest, maar door een doelpunt van verdediger Rick Eikens eindigde de wedstrijd in 0-1.

Goed keeperswerk
De eerste helft was qua voetbal voor de Ter Apelers, maar Gieten stelde daar een behoorlijke portie strijdlust tegenover. De eerste kans was in de elfde minuut voor Gieten, maar door goed keeperswerk van Brian de Jonge kwam Florian van der Heyde niet tot scoren. Rond het kwartier volgden twee mogelijkheden voor Patrick Bults en Daan Stam, maar beide keren wist doelman Tappel deze met zijn voeten te keren. De aantrekkelijke wedstrijd golfde op en neer met in de 35e minuut nog een goede mogelijkheid voor de gasten. De kleine middenvelder Bidzina Gugunishvili zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Op slag van rust kreeg Daan Stam nog de kans om de score te openen, maar hij wist het goede voorbereidende werk van Garik Ghazarjan niet te promoveren tot doelpunt. Zodoende gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Wonderlijke wijze
Vanaf het beginsignaal voor de tweede helft zette Ter Apel vol druk op het Gieter doel. Dit leverde in de 53e minuut bijna de openingstreffer op, maar op wonderlijke wijze verdween de bal tot drie keer toe niet in het doel. In de 65e minuut mochten de roodhemden hun keeper weer dankbaar zijn, nadat hij van der Heyde alleen op zich af zag komen en als winnaar uit de strijd kwam. Vervolgens vond aanvoerder Maliepaard van Gieten ook Brian de Jonge op zijn weg. Ruim een kwartier voor tijd kon Tappel met een uiterste krachtsinspanning een inzet van Gugunishvili onschadelijk maken, maar uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Patrick Bults gaf voor en Rick Eikens kopte bij de tweede paal alweer zijn derde van de competitie binnen en zette daarmee zijn ploeg op 0-1. Gieten ging hierna natuurlijk vol overgave op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar helaas voor de thuisploeg bleef deze uit.

Drie belangrijke punten dus voor Ter Apel, waar Ramon Mulder na een jaar blessureleed weer zijn rentree mocht maken. Met het vertrouwen zal het dus wel goed zitten bij de grensbewoners, die komende zondag SVBC op bezoek krijgen.

Gieten – FC Ter Apel ’96 0-1 (0-0)

Opstelling FC Ter Apel ’96: De Jonge, Eikens, Jalving, Herbers, Ghazarjan (78. Uil), Stam (87. R. Mulder), Bults (79. Mendes), Gugunishvili, Heijne, M. Mulder en Hooiveld.

Scoreverloop: 74. Eikens 0-1

Gele kaarten: Geir Lutjes, Jan Hulshof, Bas Alting (Gieten) en Heijne (Ter Apel).

Bron: FC Ter Apel ’96 / v.v. Gieten

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like