Valthermond vreest Will Koops

T-V“Het middenveld van Titan en Will Koops”, dat was het antwoord van Rick Schlimbach op de vraag waar Valthermond komende zondag bang voor is, tijdens de Mondenderby tussen Titan en Valthermond.

Schlimbach vervolgt: “Zij hebben, net als wij, een sterk middenveld. Ik schat in dat wij en Titan de sterkste middenlinies van onze competitie hebben. En Will Koops heeft natuurlijk een bak ervaring én is sterk in de lucht.” Het weggeven van corners en vrije trappen op korte afstand van het doel is volgens de nieuweling van de blauw-witten derhalve uit den boze: “Daar moeten we inderdaad voor waken. Op zich heb ik vertrouwen, want op de beruchte wedstrijd tegen Zuidlaren (10-2) na, hebben we dit seizoen verdedigend nog maar weinig weggegeven!”

Eerherstel
En met het noemen van die wedstrijd raakt Schlimbach aan de eer van de supporters van Valthermond:”Vorige week hebben we ruim gewonnen van Zwartemeerse Boys, maar alleen wanneer we zondag van Titan winnen, hebben we serieus aan eerherstel gewerkt.” En daarmee legt de allround-speler de lat voor zichzelf en zijn teamgenoten hoog: “Beide ploegen zullen het spel willen gaan maken, maar er zal meer gevraagd worden dan mooi aanvallend voetbal om drie punten bij te schrijven. Maar we zijn op ons hoede, want Titan zal ons ongetwijfeld op zes punten achterstand willen zetten. En wij willen meedoen om de bovenste plekken, dus voor minder dan een overwinning doen we het niet!”

Rick Schlimbach in actie tegen Zwartemeerse Boys... (foto: v.v. Valthermond)
Rick Schlimbach in actie tegen Zwartemeerse Boys… (foto: v.v. Valthermond)

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wil gezond worden én blijven

Wraps, smoothies, broodjes gezond én fruit in de rust. Het zijn producten die bij veel voetbalclubs ...

Thorsten Leeuw: “Buinen gaat voor een plek in de middenmoot.”

Thorsten Leeuw is blij met de promotie voor zijn club na een zeer bewogen ...

Alwin Braakman wil van Stadskanaal winnen én naar de eerste klasse

Aanstaande zondag staat de enige Kanaalstreek-derby in de tweede klasse op het programma. Valthermond ...