Topscorer Erwin Kuiper: “Ik had minimaal 20 doelpunten moeten maken”

BorgerOnder aanvoering van topscorer Erwin Kuiper leek SV. Borger lang op weg naar het kampioenschap in de vierde klasse D, maar omdat de ploeg tegen de “kleintjes” de punten liet liggen moest zij het kampioenschap laten aan Onstwedder Boys. Geluk hierbij was dat de Drenten een periode overnamen van hun Kanaalstreekgenoot, waardoor zij afgelopen zaterdag mochten aantreden in de nacompetitie tegen Zuidhorn, dat een vervangende periode won in 4C. Op het eigen sportpark de Drift verloren de groenhemden ruim met 1-5 en daarmee lijkt promotie erg ver weg. De ploeg van Albert Kamps staat voor een haast onmogelijke opgave en moet minimaal vier keer scoren tegen de sterke opponent, maar met Kuiper voorop in de strijd zal men er zeker nog voor gaan: “Er is altijd een kans, maar dan zullen wij zaterdag zelf een stuk scherper en feller moeten zijn!”

Maat te groot
De forse nederlaag in eigen huis zal hard aangekomen zijn in Borger, want na de degradatie van vorig seizoen zou de club graag weer de stap willen maken naar de derde klasse. Uiteraard kijkt Kuiper eerst naar zichzelf en zijn team en moet hij constateren dat de scherpte ontbrak en dat sommige teamgenoten ook last hadden van zenuwen. Echter bleek Zuidhorn ook gewoon een maat te groot en de spits had dan ook liever een andere tegenstander getroffen: “Zij hebben een goede ploeg met een aantal spelers die heel aardig kunnen voetballen! Ik denk dat we in Zuidhorn de zwaarste tegenstander hebben getroffen, zij waren in onze competitie waarschijnlijk kampioen geworden”. Komende zaterdag heeft Borger dus vooral behoefte aan doelpunten en met Kenter, Kuiper en Niek Scheltinga, samen goed voor 36 doelpunten, heeft de ploeg behoorlijk wat scorend vermogen binnen de gelederen. Vol op de aanval zal dan ook het devies zijn en dan maar hopen dat de gewenste doelpunten vallen. “We gaan er sowieso voor!”, aldus de topschutter.

Erwin Kuiper (links) tijdens de eerste wedstrijd tegen Zuidhorn
Erwin Kuiper (links) tijdens de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Zuidhorn

Kostbare punten
Wanneer Borger zaterdag uitgeschakeld wordt, wordt het seizoen toch enigszins teleurstellend afgesloten, aangezien de club lang meedeed om het kampioenschap. Voor de winterstop hadden de Drenten een goede reeks, maar daarna hebben zij veel punten verspeeld. De net 28 jaar geworden Kuiper heeft hier geen sluitende verklaring voor: “We hebben meerdere slechte momenten gehad deze competitie, waardoor we het kampioenschap zijn misgelopen. Tegen de betere ploegen speelden we vaak goed en tegen de mindere goden hebben we kostbare punten laten liggen. Misschien heeft het te maken met onderschatting, omdat we uit de derde klasse kwamen”. Zelf beleefde de aanvaller met 15 doelpunten een redelijk succesvol seizoen, maar hij blijft wat betreft voetbal altijd kritisch op zichzelf. De trotse aanvoerder zegt hierover: “Dit was niet mijn beste seizoen bij Borger. Ik heb de eerste drie wedstrijden gemist door een blessure en later nog twee door mijn werk. Daarnaast miste ik dit seizoen de scherpte, waardoor de teller in de reguliere competitie bleef steken op 15. Dit is op zich een mooi aantal, maar het hadden er minimaal 20 moeten zijn.”

Trouw gebleven
Dat voetbal een belangrijke rol speelt in het leven van Kuiper, blijkt uit het feit dat hij naast het veldvoetbal ook nog in de zaal speelt. In een vriendenteam speelde hij de afgelopen drie seizoenen bij ZVV “de Slingerij” in Groningen, uitkomend in de eerste klasse. De accountmanager bij Nijmko Telecom & ICT te Stadskanaal is veelvuldig in de Kanaalstreek te vinden, maar wil naar eigen zeggen niet meer weg uit de Stad: “Ik ben wel eens benaderd door andere ploegen, maar ik zal Borger niet snel verlaten. Ik heb wel eens gekeken om ergens in Groningen te gaan spelen, maar ben toch trouw gebleven aan Borger. Daarnaast komen volgend seizoen mijn kameraden Jeffrey Spelten en Mark Hoving waarschijnlijk weer terug, dus de kans dat ik blijf is erg groot”. Naast deze twee versterkingen staat er volgend jaar in Arne Joling een bekende, nieuwe trainer voor de groep. Kuiper heeft al een aantal keren gesproken met de toekomstige oefenmeester en heeft hoge verwachtingen voor volgend seizoen: “Ik ken Arne al een poosje en weet hoe ambitieus hij is als het gaat om voetbal. Ik denk dat hij de juiste man is om ons terug te brengen naar de derde klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Feiken: “Nieuw Buinen heeft wat recht te zetten tegen Stadskanaal, het wordt 3-0.”

Nieuw Buinen speelt zondag de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, Roy Feiken vindt dat zijn ploeg ...

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...

Terugblik op 2L: dertig jaar oranje-blauwe rivaliteit

Talrijk zijn de verhalen over de legendarische beslissingswedstrijden uit 1990. In Musselkanaal speelden Nieuw ...