Mondenderby boeit van begin tot eind

T-VDe Mondenderby tussen Titan en Valthermond werd een waar spektakelstuk, waarbij de 400 toeschouwers, te weinig voor een derby, zich geen minuut hoefden te vervelen. Valthermond was gebrand op een goed resultaat tegen de Titanen. Twee seizoenen terug kegelden de Nieuw Weerdingers de blauw-witte buren uit de tweede klasse. Ook de 10-2 nederlaag tegen Zuidlaren zat de Valthermonders nog steeds dwars. Tijd voor sportief revanche dus.

Door Arie Weits

Een aanloopperiode kende het duel absoluut niet. Vanaf de aftrap ging bij beide ploegen het gas erop. Met name de gasten kenden een pikstart. Al na een minuut verscheen Demy te Velde alleen voor doelman Mark Braams. De jongeling mikte echter naast. Aanvoerder Theo Gennissen deed het even later beter. Ook hij verscheen alleen voor de sluitpost, die eenvoudig de verkeerde kant op werd gestuurd.

Daarna volgde een periode waarin Titan de toon zette. Een goal van Willem Prins werd wegens buitenspel geannuleerd, Sonny Koops strandde op doelman Nieck van Klinken en opnieuw Willem Prins mikte nog een keertje naast. De gelijkmaker kon niet uitblijven en het was aanvoerder Raymond Duitscher die uit een corner raak kopte. Het laatste deel van de eerste helft was weer voor de Valthermonders. Braams redde met de voet op een inzet van Edwin Drenth, en Te Velde mikte wederom naast.

Opwinding voor het doel van Valthermond...
Opwinding voor het doel van Valthermond…

De tweede helft werd zo mogelijk nog mooier dan de eerste. Edwin Drenth rondde een combinatie tussen Alwin Braakman en Gydo Buurman koelloedig af, zodat de gasten weer op voorsprong kwamen en Titan opnieuw in de achtervolging moest. Rond het uur was het Bennie Jeurissen die zijn ploeg weer langszij schoot, nadat Sonny Koops nog eens een inzet over zag gaan. Gydo Buurman leek de gasten weer aan de leiding te helpen. De Valthermond-aanhang juichte al, maar de rechterspits vond het zijnet. Even later was er alle reden tot juichen toen Theo Gennissen doelman Braams met een prachtige lob verschalkte: 2-3.

Tien minuten voor tijd kwam Titan wederom op gelijke hoogte. Defensief geblunder zorgde ervoor dat Willem Prins en Will Koops alleen op doelman Nieck van Klinken af konden gaan. Koops mocht uiteindelijk de trekker over halen. Diezelfde Koops had vervolgens de mogelijkheid om zijn ploeg voor het eerst op voorsprong te zetten. Zijn kopbal verdween echter naast de goal. Het slotakkoord was weer voor de gasten. Theo Gennissen vond met een prachtige pass goaltjesdief Edwin Drenth, die geen enkel pardon kende en Valthermond naar de overwinning schoot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA vergeet kater weg te spoelen

SETA mocht afgelopen zaterdag afreizen naar VEV, op dat moment de nummer elf in ...

DVC ’59 en Roswinkel in evenwicht

Roswinkel speelde gelijk tegen DVC '59, maar dat was net niet genoeg om door ...

Mark Haverkamp matchwinner bij Sellingen

Na de totale off-day van vorige week tegen Westerwolde, kon Sellingen zich zondag revancheren ...