Onstwedder Boys en BSVV in balans

Onstwedder Boys

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tussen Onstwedder Boys en BSVV (Bovensmilde) stond de grensrechter van de gasten met zijn vlag in de lucht. De arbiter van dienst liet echter doorspelen, waardoor invaller Robert de Vries op het vijandelijke doel af kon gaan. De Vries bleef kalm, scoorde de 3-3, en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt: het achtste punt voor de oranjehemden dit seizoen. En hoewel men op sportpark “De Boskamp” niet snel in paniek raakt, was het binnenhalen van een punt na twee opeenvolgende 1-4 nederlagen toch wel prettig.

Achteraf kon worden geconcludeerd dat beide ploegen een aantrekkelijke wedstrijd op de mat hadden gelegd. Na 45 minuten spelen was er al vijf keer gescoord, waarvan het grootste deel voor de bezoekers uit Bovensmilde. Na de thee streden de mannen van Fokke de Jonge voor wat ze waard waren, en kwam de terechte gelijkmaker er. Daarmee was het laatste woord voor de ploeg die ook de score opende: Harm Visser scoorde na een kwartier spelen uit een vrije trap. In de fase hier vooraf had keeper Koudstaal met twee reddingen de Boys voor een achterstand behoed.

Echter, kort na de 1-0 moest Koudstaal wel twee keer capituleren. In een tijdsbestek van vijf minuten waren twee inzetten van de uitploeg hem te machtig. Een tweede standaardsituatie betekende na iets meer dan een half uur spelen de tweede goal voor de thuisploeg én ook de tweede voor Visser: vanaf de stip faalde hij niet, nadat hij zelf ten val was gebracht. BSVV kon voor de rust nog een derde keer scoren, waarbij de verdediging van aanvoerder Elmar Bijl niet helemaal vrijuit ging.

Na het drinken van een kop thee lag het initiatief volledig bij de thuisploeg, hoewel Onstwedder Boys het overwicht amper in kansen wist om te zetten. Rutgert Tipker en Gerben Meems waren de mannen die hadden kunnen scoren, maar de kansen die zijn kregen werden niet verzilverd. Dit deed Robert de Vries dus wel. Een eerdere kans op een goal had hij niet benut, maar door goed werk van de scheidsrechter kreeg hij een tweede mogelijkheid: 3-3.

Onstwedder Boys – BSVV 3-3 (2-3)

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Chris Strockmeijer, Elmar Bijl, Abel Jan Huiges (79’ Jelle de Vries), Taco Koudstaal, Harm Jan Wilzing (45’ Robert de Vries), Rutgert Tipker, Harm Visser, Gerwin de Wijk, Germen Veldhuis (70’ Gerbrand Spaans) en Gerben Meems.

Doelpuntenmakers: Harm Visser (2) en Robert de Vries

Bron: v.v. Onstwedder Boys