Veerkrachtig Nieveen sleept punt uit het vuur

GNVGasselternijveen heeft de goede lijn van vorige week, toen Buinerveen met 0-4 werd verslagen, niet kunnen doortrekken tegen DOS ‘63. Hoewel Nieveen niets minder dan de tegenstander was, keek het vlak na rust al tegen een 0-3 achterstand aan. Op karakter werd de stand uiteindelijk nog gelijkgetrokken. Meest besproken man na de wedstrijd was Gerry van der Aa, die met zijn twee doelpunten Gasselternijveen een punt schonk, maar tegelijkertijd met twee keer geel op zak de kleedkamer kon opzoeken.

Open doortocht
Voorzitter Piet Wolters had, zoals altijd, vooraf alle vertrouwen in een goed resultaat. Zonder aanvoerder De Geus, die in de warming up geblesseerd afhaakte, had Gasselternijveen het in het begin van de wedstrijd echter lastig tegen de gasten uit Linde. Er werd vroeg druk gezet, waardoor Gasselternijveen moeilijk tot voetballen kwam. Gaandeweg namen de roodhemden het initiatief over, wat leidde tot één grote kans. Frank Pals draaide sterk bij zijn man weg en gaf Van Gilsbeek een open doortocht naar de goal. De kleine aanvaller kwam de keeper nog voorbij, maar zijn ingeschoven bal werd vlak voor de lijn door een speler weggewerkt. Aan de andere kant was het vervolgens uit het niets wel raak: de buitenspelval mislukte en een op een met keeper Bies maakte de aanvaller van DOS geen fout. Gasselternijveen kon daar in het verloop van de eerste helft niets meer tegenover zetten.

P1010841
Doelman Bies is kansloos bij een strafschop…

Niet vrijuit
De tweede helft was nog geen tien minuten bezig of Bies kon de bal nog twee keer uit het net graaien. Eerst werd een corner strak in de kruising gekopt, daarna werd een strafschop onhoudbaar binnen geschoten. De verdediging van de Nieveensters leek in beide gevallen niet geheel vrijuit te gaan. Trainer Roeland Deuring anticipeerde snel en bracht de snelle Gerry van der Aa voor Alvin Boekelo. Niet lang daarna werd de coach op zijn wenken bedient toen een lange bal van achteruit door Van der Aa gepromoveerd werd tot een doelpunt. DOS kwam er vervolgens niet meer uit en Gasselternijveen kreeg weer hoop op een goede afloop.

Hard hoofd
Een ongekend mooie pass van Pieter Hospers, die het normaal gesproken veelal van zijn werklust moet hebben, zette Van Gilsbeek vervolgens vrij voor de goal, maar zijn rollertje met buitenkant voet strandde aan de verkeerde kant van de paal. Tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd had het publiek er een hard hoofd in dat er na deze middag nog punten bijgeschreven konden worden, maar toen Kees van Klaveren een vrije bal binnenschoot werd de hoop een stuk reëler. Uiteindelijk werden de roodhemden in de blessuretijd beloond voor het harde werken, toen een lange bal van Rolf Bies door Edward MacDonald verlengd werd op Van der Aa. Voor de geslepen aanvaller was het een koud kunstje om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

P1010851
Gasselternijveen viert de late gelijkmaker…

Woortman                     AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW thuis onderuit tegen Sellingen

Sellingen bleek uiteindelijk de sterkste in de derby tegen SPW.

MOVV haalt dubbele cijfers tegen Wedde: 10-0!

MOVV liet zondag geen spaan heel van Wedde en haalde de dubbele cijfers.