Borger verslaat Hollandscheveld in krankzinnig duel

borgerHet had deze middag in Hollandscheveld alle kanten op kunnen gaan. Zo had de wedstrijd na een half uur spelen al beslist kunnen zijn, ware het niet dat de thuisploeg verzuimde om al met 6-1 voor te komen. Borger toonde veerkracht in de tweede helft en boog de 2-1 achterstand binnen vijf minuten om naar een 2-3 voorsprong, waarna het in de slotfase nog alle kanten op kon gaan. De late 2-4 werkte uiteindelijk als een bevrijding en zo ging Borger toch op basis van een goede tweede helft er verdiend met de drie punten vandoor.

Ondanks de vele regenval van de afgelopen dagen lag het veld er in Hollandscheveld goed bij en kon de wedstrijd om half drie gewoon van start gaan. Het verschil tussen beide teams voorafgaand aan de wedstrijd was vier punten dus bij winst zou Borger een mooi gaatje kunnen slaan. Ondanks de brede selectie die Borger heeft, was deze vandaag wel wat uitgedund door een aantal schorsingen en blessures.

Open huis
Aanvankelijk begon Borger nog goed aan de wedstrijd en kwam het in de 8e minuut van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Luuk Kenter werd door Ronald Bulthuis prima binnen gekopt. Wat er na de 0-1 gebeurde had weinig meer met voetbal te maken aan de kant van Borger. Het hield open huis, had het positioneel niet goed staan en dat leverde tal van kansen op voor de thuisploeg. Hollandscheveld sneed als een mes door de boter bij de Borgerder defensie en werd met name over de rechterkant keer op keer gevaarlijk. Eerst werd de paal nog geteisterd, maar in de 13e minuut stond de gelijkmaker al op het scorebord via Frank Benjamins. De spits en zijn mede aanvallers kregen daarna nog legio kansen en mogelijkheden om Borger op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Met veel kunst en vliegwerk, reddingen van doelman Stefan Viel, en enig fortuin voorkwam Borger dat het op een achterstand kwam. Een klein half uur verder werd er vanaf de zijkant ingegrepen en werd er een wissel en tactische wijziging doorgevoerd. Dit zorgde ervoor dat Borger weer iets meer grip kreeg in de laatste tien minuten. Wel kreeg het nog de 2-1 tegen want het lukte Hollandscheveld toch nog eenmaal om te scoren uit de vele kansen. Thom Koopman was het die zijn ploeg op voorsprong zette. Bijna had Borger nog met een onterechte 2-2 kunnen gaan rusten toen invaller Erik Joling de bal uit de kluts op de paal schoot. Dat was teveel van het goede geweest, want Borger mocht blij zijn dat het slechts 2-1 stond.

Erik Joling scoorde met een weergaloze stift (Foto: SV Borger)
Erik Joling scoorde met een weergaloze stift (Foto: SV Borger)

Ander vaatje
In de rust moesten de koppen bij elkaar gestoken worden en moest er het besef komen dat er toch even uit een heel ander vaatje getapt moest worden. Anders kon het een hele vervelende middag gaan worden voor Borger. Het kwam echter als herboren uit de kleedkamer en had in een tijdsbestek van vijf minuten de 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Het speelde gedreven, met passie en vechtlust en troefde de thuisploeg ineens op alle fronten af. Lars Herink maakt met een bekeken balletje de 2-2, waarna Erik Joling met een weergaloze stift de 2-3 liet aantekenen. Borger had het betere van het spel en won het voornamelijk in de duels en op inzet. Wel bleef het erg spannend, want ondanks dat er wel dreiging was voor de doelmonden kwamen er niet hele grote kansen aan beide zijden. Dus kon het in de slotfase weer alle kanten op gaan ook omdat het pompen of verzuipen was voor de thuisploeg. Desondanks hield Borger achterin de boel op slot en kwam de thuisploeg er niet door. Het leek vijf minuten voor tijd toch nog aan een gelijkspel te kunnen komen toen doelman Viel helemaal verkeerd uit trapte. De spits van Hollandscheveld wist het buitenkansje echter niet af te maken, waardoor er opluchting was aan de kant van Borger. Dat besliste in de 87e minuut definitief de wedstrijd via Mark Meinema, die a la Pierre van Hooijdonk tegen Freiburg, de bal op prachtige wijze achter de doelman knalde. Daarmee leek de wedstrijd inderdaad beslist, maar een minuut later lag de bal op de stip, nadat Luuk Kenter een strafschop veroorzaakte. Doelman Viel stopte de strafschop op een knappe wijze, waardoor de wedstrijd nu wel echt gespeeld was.

Verdiende overwinning
Op basis van de 2e helft, waarin Borger gedreven en met veel inzet en strijd speelde, een verdiende overwinning, maar gezien de eerste helft had het ook heel anders kunnen lopen. Met de drie punten deed Borger goede zaken en staat het nu 4e op de ranglijst.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen deelt gevoelige tik uit

Gieterveen won zondag knap haar eerste competitieduel. Na een lange reis richting de Duitse grens werd ...

Musselkanaal met zevenklapper langs CEC

Wie afgelopen zondag de uitslagen in de derde klasse C heeft gezien, zal raar ...