GKC steelt een punt in Emmerschans

GKCNa negentig minuten voetbal stond er in Emmerschans een 3-3 stand op het scorebord. GKC, de bezoekende partij, was hier het meest gelukkig mee. Dat wil zeggen vanwege het wedstrijdbeeld, want door de remise blijft de voorsprong op directe tegenstander EHS ’85 dan wel drie punten, bij winst was GKC tot de volgende competitieronde koploper van de vijfde klasse F geweest.

Volgens elftalleider Harry Krol zet er vandaag echter niet meer in voor de Gasselters: “We hebben vandaag een punt gestolen!” Overigens waren dit bijna drie punten geweest, want de derde treffer van de gastheren werd slechts enkele minuten voor het laatste fluitsignaal gemaakt: een klutsbal bleek keeper Keizer te machtig. Aan de kant van de geel-zwarten was Danny Kolp opnieuw de belangrijkste man, want hij nam twee van de drie treffers voor zijn rekening. Bijna waren dat er drie geweest, maar kort nadat hij GKC op 2-3 had gezet, miste de rappe aanvaller dé kans op de 2-4.

Terug naar de eerste helft: de ploeg van Jaap Alting begon zeer sterk aan de wedstrijd en al na twee minuten wordt de 0-1 gemaakt, waarbij Harmen Pepping de gevierde man was. Ondanks dit voortvarende begin bleek al snel dat EHS ’85 een gevaarlijke ploeg was, die naarmate de eerste helft vorderde ook sterker werd. Toch kreeg GKC een uitgelezen kans op de 0-2: de neergehaalde Danny Kolp mag aanleggen van elf meter en faalt niet. Toch weet de thuisploeg nog voor de rust te scoren, waardoor de wedstrijd nog niet is beslist.

Na de thee blijkt EHS ’85 de sterkste ploeg en is het wachten op een treffer. Men mist echter een aantal mooie kansen, waardoor GKC lang hoop houdt op drie punten. Tot de zeventigste minuut, wanneer de gelijkmaker toch valt. Vervolgens werd in het laatste deel van de wedstrijd dus nog twee keer gescoord, waardoor een puntendeling het resultaat was.

Bron: v.v. GKC

attent_banner_275x75