Slordig Ter Apel wint van SVBC

Ter Apel '96Door de overwinning van Ter Apel ’96 op SVBC blijven de grensdorp bewoners goed meedoen in de top van 4D. Over de gehele wedstrijd gezien was Ter Apel de betere ploeg, maar door slordig om te gaan met de kansen werd het slechts 2-1, door doelpunten in de tweede helft van Roy Hooiveld en Garik Ghazarjan.

Hoog over
SVBC hanteerde voornamelijk de lange bal en Ter Apel, dat het normaal gesproken moet hebben van de combinatie, paste zich hierbij aan. Dit leverde echter wel kansen op voor Daan Stam en Marcel Mulder, maar beide keren was keeper Wassing hen de baas. Ter Apel kreeg diverse mogelijkheden, maar zoals genoemd misten zij de scherpte om deze in doelpunten om te zetten. Aan de andere kant van het veld was keeper De Jonge wel scherp en hij hield zijn ploeg bij mogelijkheden van de gasten op de been. Een kleine tien minuten voor rust leek de thuisclub dan wel op voorsprong te komen, maar waar iedereen al bijna de handen op elkaar had, schoot Rick Eikens hoog over.

Geniale passes
Direct na rust was het dan wel raak voor Ter Apel. Een hoge voorzet van Ghazarjan bereikte de vrijstaande Roy Hooiveld, die de bal richting doel schoot. Deze leek in eerste instantie naast te gaan, maar de bal raakte de paal waar Daan Stam klaar stond om de bal terug te leggen op Hooiveld, die simpel de 1-0 binnen kon tikken. Na bijna een uur spelen werd het 2-0 voor de thuisclub, via Garik Ghazarjan die verwoestend uithaalde in de lange hoek. Spelers en toeschouwers dachten vervolgens rustig achterover te kunnen leunen, maar dit bleek niet het geval. Door geschutter in de verdediging kreeg SVBC een aantal goede mogelijkheden, waarvan één in de 74e minuut tot de aansluitingstreffer leidde. Joey Huizingh maakte hands in de zestien en de toegekende penalty bleek onhoudbaar voor Brian de Jonge: 2-1. Met nog een kwartier te gaan waren er kansen voor beide teams, waarbij vooral Ter Apeler Bidzina Gugunishvili opviel met zijn geniale passes. Deze werden door zijn teamgenoten echter niet op waarde geschat, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Drie belangrijke punten, tegen een lastige tegenstander. Over twee weken gaan de mannen van Rik Udema op bezoek bij de nummer laatst, DSC ’65.

Opstelling Ter Apel: De Jonge, Eikens, Jalving, Herbers, Ghazarjan (Over), Stam (Huizingh), Bults (Mendes), Gugunishvili, Heijne, Mulder en Hooiveld.

Scheidsrechter: Rozema

Scoreverloop: 1-0 Hooiveld, 2-0 Ghazarjan, 2-1 Hummel.

Gele kaarten: Mulder (Ter Apel), Jalving, Vink en Geerts (allen SVBC)

Bron: FC Ter Apel 96′