Onstwedder Boys boekt ondanks ‘competitievervalsing’ ruime zege op Wildervank

Onstwedder Boys zette ook Wildervank opzij en won met ruime cijfers.

In een regenachtig en winderig Wildervank heeft Onstwedder Boys uitstekende zaken gedaan door Wildervank met 4–0 te verslaan. Bij rust leidde de ploeg van trainer Guus Zantinga al met 2–0. Grote man aan de kant van de ploeg uit Onstwedde was Gerko Scheper, die drie van de vier doelpunten voor zijn rekening nam. Onstwedder Boys blijft door dit resultaat koploper in de vierde klasse D.

Bij aankomst op het sportterrein van Wildervank ligt er een prachtig kort gemaaid hoofdveld (gras!), dat blijkbaar nauwelijks gebruikt wordt. Andermaal wordt de wedstrijd op kunstgras gespeeld. Erg vreemd en eigenlijk is er gewoon sprake van competitievervalsing. Vorig seizoen verloor Onstwedder Boys nog met 5–3 op het kunstgras van Wildervank. Bij Onstwedder Boys was iedereen deze middag fit.

Het is 15.00 uur als scheidsrechter Boerema fluit voor de aftrap. Onstwedder Boys speelt in de eerste helft tegen de wind in. Wildervank gebruikt vaak de lange bal, maar door de straffe wind wordt maar zelden één van de spitsen bereikt. Spits Lourens Huizing krijgt wel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar kan in het strafschopgebied van Onstwedder Boys de bal niet goed controleren. Huizing en Joost Wolthuis vormen deze middag het aanvalsduo van de thuisclub. Al vroeg in de wedstrijd moet Sem Nieuwenhuis geblesseerd het veld verlaten. Rutgert Tipker is zijn vervanger. Na bijna een kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Jarno Sterenborg is zijn tegenstander te snel af, zet de bal voor, waarna Gerko Scheper bij de tweede paal de bal kan binnen knikken: 0–1.

Lees het volledige verslag via de volgende link: Wildervank – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV incasseert half dozijn tegen PJC

JVV was een gewaarschuwd team. Want zowel in de regionale als landelijke pers werd ...

SPW in eigen huis afgedroogd door Harkstede

SPW beleeft een moeilijke periode. Tegen concurrent Harkstede werd er in eigen huis met ...

Valthermond legt de druk bij Titan

Het paasweekeinde kan wel eens cruciaal worden in de titelrace in de derde klasse ...