Gieterveen heeft geen moeite met Oldambster Boys

GieterveenVoorafgaand aan de wedstrijd tussen Gieterveen en Oldambster Boys stonden beide ploegen nog in punten gelijk. Wie dacht een spannende wedstrijd te gaan zien had het mis, want het was Gieterveen dat zonder groots te spelen de drie punten in eigen huis hield. Grote man bij de groenhemden was Niek Drent. Normaliter spelend in de spits werd hij nu als laatste man geposteerd en hij liet met drie goals zien ook vanaf deze positie het net  makkelijk te kunnen vinden.

Koelbloedig
Doordat de gasten vroeg druk zetten hadden de Gieterveensters moeite met de opbouw. Er werd te gehaast gespeeld en de lange bal gezocht, waardoor er veel balverlies werd geleden. Van één moment van balverlies door Rideon de Vries wist Oldambster Boys te profiteren. Hun spits werd met een goede pass weggestuurd en alleen voor de keeper faalde hij niet: 0-1. Tien minuten later was het dezelfde de Vries die zijn fout herstelde, door een aanval over links van dichtbij af te ronden. Ondanks het matige spel van de thuisploeg werden de bezoekers ook maar zelden gevaarlijk en het was Gieterveen dat voor rust nog op voorsprong kwam. Roel Drent dacht na een lange bal achter de verdediging te scoren, maar werd onderuit gehaald door de keeper. De daarop volgende penalty werd door Niek Drent koelbloedig binnen geschoten.

Eenrichtingsverkeer
De tweede helft had Gieterveen de wedstrijd onder controle en door het goede combinatiespel kwam Oldambster Boys er niet meer aan te pas. Het was grotendeels eenrichtingsverkeer, met vrijwel geen kansen voor de gasten. Het was dan ook wachten op de 3-1 en die kwam er door wederom een benutte 11-meter van Niek Drent. Met de invalbeurt van Jerremy Weerts, die zijn eerste speelminuten van deze jaargang maakte, was de thuisploeg wel gevaarlijk, maar het afronden ging erg moeizaam. Uiteindelijk werd het nog wel 4-1 via Niek Drent die zijn voorzet pardoes in de korte hoek zag belandden en daarmee zijn derde van de middag liet aantekenen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Duur puntverlies voor Gieterveen

In de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse F heeft Gieterveen dure ...

Teamgeest helpt SPW langs MOVV

SPW heeft de competitie op overtuigende wijze hervat. Ondanks een fors aantal afwezigen slaagde ...