logo_tevvVoor TEVV is winnen dit seizoen de normaalste zaak van wereld. In de competitie werden alle zes wedstrijden in winst omgezet en ook de drie eerdere bekerwedstrijden werden gewonnen. En daarom trad de pleog van Hans Kamphuis in Hoogkerk aan tegen het vlaggenschip van de plaatselijke trots. In Hoogkerk trof TEVV een ploeg die in de vierde klasse nog ongeslagen is. En dus waren de bezoekers op hun hoede. En zoals zo vaak stelde een lager spelend team alles in het werk om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven: kortom, hard werken voor iedere meter. Uiteindelijk bleken twee strafschoppen de doorslag te geven en boekte TEVV opnieuw een overwinning: 1-3.

In de beginfase kreeg Hoogkerk de grootste kans op een goal. Want ondanks het veldoverwicht dat TEVV in de eerste helft had, had de thuisploeg dus op voorsprong kunnen komen. De één tegen één situatie tussen doelman Wim Kok en aanvaller Frank Volkers werd echter gewonnen door de Mondker goalie. Vervolgens was het aan de andere kant wel raak bij de eerste de beste kans voor Oguzhan Altun. Op aangeven van Ayhan Bas liet eerstgenoemde aanvaller doelman Hof kansloos. Het overwicht van TEVV kwam verderop in de eerste helft alleen in de kansenverhouding naar voren, want kansen van Bas en Michel van Brink werden of door doelman Hof, of door het aluminium, onschadelijk gemaakt.

Na het wisselen van de speelhelften had TEVV het niet makkelijk. Het offensief van Hoogkerk leverde hen ook kansen, én een doelpunt op. Het was Niels Veentjer die een voorzet binnen kon tikken. De kans die de thuisploeg daarna op de voorsprong kreeg, was niet besteed aan Jarno Vogel: hij kopte een corner over. In het restant van de tweede helft kwamen de geelhemden weer beter in de wedstrijd. Dit leverde de ploeg twee unieke kansen op doelpunten op, want twee keer mocht Sander Marissen vanaf de strafschopstip aanleggen. De eerste mogelijkheid benutte hij feilloos, bij de tweede poging had de middenvelder twee pogingen nodig voordat de handen in de lucht konden. Dit lukte dus wel, en daarom zal TEVV uitkomen in de volgende ronde van de districtsbeker: als enige Kanaalstreek-club.

voetbalquiz_banner

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website