Westerwolde niet opgewassen tegen Veendam 1894

WesterwoldeIn een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Veendam 1894 vond Westerwolde haar waterloo in het bekertoernooi. De equipe van Jan de Roo trof in de Veendammers een ploeg die het seizoen bijzonder slecht is begonnen, want de geel-zwarten behaalden in vijf gespeelde wedstrijd nog geen enkel punt. En dus dachten de Vlagtwedders, die dit seizoen nog maar één keer verloren, kans te maken. Niets was echter minder waar, want de gasten waren gedurende de hele wedstrijd de betere partij, zonder dit echt in de score uit te drukken: 0-2.

En dat gebrek aan doelpunten lag met name aan het tempo dat over het algemeen niet hoog genoeg lag om de defensie van Westerwolde kapot te spelen. Ook bleken de aanvallers van trainer Patrick Beek vaak te slordig in de laatste fase van de verschillende aanvallen. Westerwolde kon niet anders dan zich toeleggen op het verdedigen van de brilstand, waarbij men probeerde via snelle uitvallen gevaar te stichten: dit lukte voor de rust eigenlijk maar één keer. Maar ook Veendam creëerde niet de kansen die het nodig had om te scoren.

1
Westerwolde kon Veendam 1894 lang tegenhouden…

In de tweede helft lukte dat wel, al was er een vrije trap van Marc van der Laan voor nodig om de ban te breken. In de laatste fase van de wedstrijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door Dionis Berisha. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal schatte hij een voorzet van Koen Kroon, die eerder een doelpunt afgekeurd zag worden, op waarde en promoveerde deze tot doelpunt. Voor Westerwolde rest nu de competitie, waarin  met komende zondag goede zaken kan door door Oldambster Boys te verslaan.

Bron: v.v. Westerwolde