Stefan Viel: “Ik wil me bewijzen bij SV Borger”

BorgerBij Borger zijn vele ogen gericht op de aanvallers. Niet geheel verwonderlijk, gezien spelers als Luuk Kenter en Jeffrey Spelten veelvuldig het net weten te vinden. Echter staat er ook een belangrijke pion tussen de palen, namelijk keeper Stefan Viel. De 22-jarige sluitpost is sinds twee seizoenen vaste basisspeler en werd door de nieuwe trainer Arne Joling zelfs benoemt tot aanvoerder. FC Kanaalstreek vroeg de jonge leider naar zijn visie op het huidige seizoen en de toekomst van “zijn” club.

Vaste kracht
Viel keerde een aantal jaren geleden terug bij SV Borger, nadat hij als C-junior samen met Gert Jakobs vertrok naar de amateurs van Emmen.  Hier speelde hij drie seizoenen op hoog niveau in de jeugd, waar hij naar eigen zeggen veel van heeft geleerd. Bij zijn terugkeer speelde hij in de A-junioren onder zijn huidige trainer Arne Joling, waarna hij in 2011 de overstap maakte naar de selectie.  Dit ging niet zonder slag of stoot, zo vertelt Viel: “In mijn eerste seizoen bij de senioren was ik vooral tweede keeper, hier had ik veel moeite mee omdat ik natuurlijk graag eerste keeper wilde zijn. Ik heb toen geleerd dat er meer bij komt kijken dan alleen een leuk potje keepen. Ik was 19 jaar en dacht dat ik wel eventjes in het eerste ging keepen, maar dat viel dus zwaar tegen!” Een seizoen later lukte dit alsnog en vanaf dat moment is de Stadjer vaste kracht in de hoofdmacht.

Perfect geregeld
De teleurstelling bij de groenhemden was eind vorig seizoen groot, toen zij eerst het kampioenschap verspeelden en vervolgens roemloos ten onder gingen in de nacompetitie tegen Zuidhorn.  Promotie naar de derde klasse was toen het doel en dat is dit seizoen niet anders. Borger versterkte zich met een aantal oudgedienden (Ulenreef, Spelten) en heeft in Arne Joling de gewenste trainer voor de jonge groep. Dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen, zo vindt ook de derdejaars ALO student: “We doen het momenteel zeker goed! Het zijn niet alleen de versterkingen, want zo zijn ook de randvoorwaarden perfect geregeld. Het materiaal is top en we reizen per bus naar uitwedstrijden, dit voel allemaal erg professioneel en dat is fijn”. Ook de ruime selectie is volgens Viel een oorzaak van het succes: “We hebben een selectie van 23 spelers, waardoor er altijd een hoge trainingsopkomst is en we gericht kunnen trainen. Hierdoor worden we allemaal beter en wordt de concurrentie groter. Eigenlijk is niemand zeker van z’n basisplaats”.

stefan_viel1
Stefan Viel: “Ik leer erg veel van Mark Wolters”

Kneepjes van het vak
Naast trainer van de C1 is de sportman op zondag badmeester in het plaatselijke zwembad, waar hij net als op zaterdag alert moet zijn en ingrijpen wanneer nodig. Door de aanvalslust van zijn ploeg moet Viel dus scherp zijn bij de spaarzame uitvallen van de tegenstander en ver voor zijn doel spelen. Hier had hij eerst wat moeite mee, maar assistent- en keepertrainer Mark Wolters leerde hem snel de kneepjes van het vak: “Doordat we één op één staan achterin is het van belang ik mijn verdediging veel coach en alert ben op steekpasses, dit gaat mij steeds beter af. Mark traint mij twee keer per week, wat je eigenlijk nergens ziet bij een amateurclub. Hier ben ik erg blij mee en ik leer veel van hem!”

Grootste concurrent
Wil Borger kampioen worden, dan zullen ze eerst met Elim af moeten rekenen. De Zuid-Drentse ploeg staat momenteel namelijk bovenaan, met een nog indrukwekkender doelsaldo (34 voor, 5 tegen). Ook Viel ziet Elim als grootste concurrent: “We hebben vorig seizoen niet van ze kunnen winnen en ik denk dat het komende zaterdag (25 oktober red.) een fantastische wedstrijd gaat worden. Beide ploegen scoren veel, dus dat belooft alvast veel goeds!” Naast de eerstvolgende tegenstander vlakt Viel Hoogeveen ook niet uit: “Ik denk dat zij een goed elftal hebben. Ze hebben nu al in een paar wedstrijden laten zien dat ze mee gaan doen om de titel”.

Derde klasse
Wat betreft zijn eigen toekomst is de jonge keeper duidelijk: “Ik wil me graag eerst bewijzen bij Borger. Ik wil promoveren naar de derde klasse en daar meedoen om een periode. Ik denk dat mogelijk moet zijn met de selectie die we nu hebben”. De focus ligt dus eerst op Borger en wanneer Viel aan een andere club denkt, dan zal dit in Groningen zijn, waar hij nu sinds een jaar woont. “Ik zal niet gauw voor een andere club in deze regio uit willen komen, want Borger is mijn club!”

voetbalquiz_banner

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mike Wilts: “Stadskanaal niet onderschatten, maar de drie punten gaan mee in de tas naar Valthermond!”

Valthermond-verdediger Mike Wilts moet zelf de confrontatie met Stadskanaal missen, maar heeft er vertrouwen ...

Davey Kloen: “Ons spel moet onze accommodatie achterna!”

Davey Kloen woont in Stadskanaal, waar hij speler van het eerste elftal van vijfdeklasser ...

Tom Meijers wil omhoog met bolwerk Valthermond

Voor de tweede keer in even zoveel seizoenen staat Valthermond op de drempel van ...