Onstwedder Boys wint in blessuretijd

Onstwedder BoysEr zijn voetbalkenners (?) die zeggen dat je maar het maken van de winnende treffer maar beter zo lang mogelijk kunt uitstellen. Op deze manier is de kans dat de tegenstander terugkomt in de wedstrijd namelijk zo klein mogelijk. Of deze overtuiging hout snijdt is lastig na te gaan, maar Onstwedder Boys deed er goede zaken mee: door een treffer van Harm Visser in de blessuretijd van de tweede helft met 1-0 van mede-koploper Helpman. Door deze zege blijven de Boys een gevaarlijke outsider voor het kampioenschap in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal.

En daarmee zat het venijn in de staart, want in de eerste helft probeerden beide ploegen het spel te maken. Ondanks dat dit bij vlagen aardig veldspel opleverde waren de kansen voor de doelen dun gezaaid. De enige Onstweddder die een doelpoging ondernam in de eerste helft was Abel Jan Huiges. Hiermee werd na 45 minuten voetbal duidelijk dat een doelpuntrijk duel er niet meer in zat.

In het tweede bedrijf zette de thuisploeg hun intenties meer kracht bij, en uit een vrije trap van Elmar Bijl leek men op voorsprong te komen. Doelman Sillen bleek echter op zijn post, en met een uiterste inspanning redde hij. Net als in de eerste helft was het aantal kansen op de vingers van één hand te tellen. Alleen Chris Strockmeijer en Harm Visser kwamen nog enigszins in de buurt van de openingstreffer. Laatstgenoemde kreeg in de tweede helft niet minder dan drie kansen. De tweede kans was een grote, maar de indirecte vrije trap op tien meter van het doel, werd door Visser hoog over het doel van de bezoekers geschoten. Bij de laatste kans was het wel raak: nadat Strockmeijer een bal de diepte in kopte, zorgde Visser er met een fraaie boogbal over de uitgekomen doelman voor dat de drie punten op sportpark De Boskamp bleven.

De ploeg van Fokke de Jonge staat momenteel op de vijfde plaats, met zeven punten én een wedstrijd minder dan koploper Veenhuizen. Aanstaande zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen De Sweach, dat maar drie punten minder heeft dan de boys.