Vijf vragen aan John Oving (v.v. Buinen)

BuinenLaten we er geen doekjes om winden: op dit moment is v.v. Buinen de slechtst presterende club uit de Kanaalstreek. De mannen van Andries Bremer verloren alle wedstrijden die ze speelden, en in deze zes ontmoetingen werd slechts vijf keer gescoord. Eén van de verdedigers van de geel-zwarten is John Oving. Samen met zijn collega-verdedigers kreeg de 22-jarige student Bedrijfseconomie niet minder dan 25 doelpunten tegen. Kortom: de seizoensstart van Buinen is volledig in het water gevallen. Voor de voorstopper, die als 15-jarige B-junior al debuteerde in het eerste elftal van de vijfdeklasser is het echter geen opgave om wekelijks vanuit zijn woonplaats Groningen naar het Drentse dorp te reizen om daar de kicksen aan te trekken: “We zijn een hechte club, waar veel sfeer en gezelligheid hangt. Maar we willen nu wel snel punten pakken!” Het eerste slachtoffer van deze dadendrang moet het Gasselter GKC worden. FC Kanaalstreek stelde Oving vijf vragen over de wedstrijd van aanstaande zondag.

JO
John Oving…

De resultaten van Buinen houden niet over: hoe is dat te verklaren?
Buinen doet het inderdaad niet best, hier moet zo spoedig mogelijk verandering in komen! Als je kijkt als team zijnde zijn we dit seizoen echt zoekende naar een juiste formatie. We kregen aan het begin van het seizoen een nieuwe trainer, Andries Bremer, maar ook een fors aantal nieuwe jonge spelers, waaronder een nieuwe keeper. Hierdoor is het puzzelen wat de beste opstelling en tactiek is. Je kunt zien dat het collectieve er nog niet echt staat. Als we kijken naar de meeste wedstrijden zien we dat het met Buinen vooral misgaat in het eerste kwartier van de wedstrijd. Iedereen is niet scherp genoeg en vaak zoekende, hierdoor komen we al snel op een achterstand die veelal twee doelpunten betreft. Het begint hierdoor te laat te lopen bij Buinen, we lopen dan al te snel achter de feiten aan. Hierdoor komt de strijdlust en passie te laat.

Op welke manier wordt door jullie gewerkt aan een oplossing?
We hebben een gesprek gehad met de leider en trainer en iedereen heeft zijn zegje gedaan, wat volgens hen de beste opstelling is. Hieruit is een betere formatie gekomen en dit zagen we gelijk terug tegen Buinerveen. Mijn mening is dat het gebrek aan vastigheid ons heeft opgebroken. Natuurlijk je hebt een smalle selectie, maar de afgelopen weken waren we echt zoekende om een goede opstelling te krijgen. Als ik kijk naar mijn linie als verdediger speelde ik elke wedstrijd met een geheel andere verdediging. Hierdoor is iedereen in het begin weer zoekende. Wanneer niet iedereen weet wat er van hem verwacht wordt en er wordt ook nog onnodig balverlies geleden, dan krijg je doelpunten om je oren. Het is de bedoeling de opstelling zo stabiel mogelijk te houden: dan ben ik ervan overtuigd dat er geen tegendoelpunten meer zullen vallen in het eerste kwartier van de wedstrijd.

Waar moet de nieuwe aanpak toe leiden: wat is de doelstelling van Buinen?
We moeten reëel blijven: op dit moment staat we laatste, dus de doelstelling op zeer korte termijn is om van deze laatste plaats af te komen. Voor de start van het seizoen hebben we de ambitie uitgesproken om bij de eerste vijf te eindigen. Dat was wat ons betreft ook echt mogelijk. Nu, zes wedstrijden later, is de kans dat dit werkelijkheid wordt natuurlijk een flink stuk kleiner. We gaan in ieder geval ons uiterste best doen en gaan nog wel voor een verassing zorgen: daar ben ik van overtuigd!

Is de wedstrijd tegen GKC daar de eerste stap in?
Derby’s zijn altijd bijzonder, én het zijn wedstrijden die op zichzelf staan. Over het algemeen staan strijdlust en kracht dan meer op de voorgrond, dan het voetbaltechnische aspect. De vorige wedstrijd, tegen Buinerveen, speelden we een goede pot, maar was de uitslag onterecht wanneer we naar het spelbeeld kijken. We speelden namelijk als een team en deze lijn willen wij graag doortrekken. Wij zijn dan ook gebrand om van GKC te winnen. We weten dat de Gasselters goed aan het seizoen zijn begonnen en dat ze in Danny Kolp een zeer gevaarlijke aanvaller hebben. Zijn teller stond vorig seizoen op 23 en dit seizoen heeft hij er ook al acht gemaakt. We hebben een kans wanneer we Kolp niet laten voetballen.

Wanneer is John Oving tevreden over de wedstrijd GKC – Buinen?
Ik ben alleen tevreden met een overwinning. Het is altijd mooi om tegen GKC te spelen, maar het is nog veel mooier als je wint, haha! Deze derby moeten wij winnend afsluiten en dit zullen wij wat mij betreft ook gaan doen. Kortom, Buinen gaat vol gas voor de overwinning!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bram Poelman is terug: “Ik wil weer waardevol zijn”

Een kruisbandblessure hield SPW’er Bram Poelman een jaar aan de kant. Maar het aanvallend ...

Mario Georgescu: “Sase goluri? Nu este nici mai mult noroc”

Nu e în fiecare săptămână ca un om cu radacini romanesti joaca un rol-cheie ...