Arjen Heidekamp: “Het eerste elftal moet meegroeien met de club”

WesterwoldeIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Update: vanwege het overlijden van erelid Henk Boekelo is de wedstrijd Westerwolde – Bareveld van 25 januari afgelast…

We moeten terug naar 1997 voor de laatste wedstrijd van Westerwolde in de vierde klasse. Na de degradatie lukte het Westerwolde nooit om een stapje omhoog te maken. Wat Arjen Heidekamp wordt het tijd om de stap te maken: “We zijn nu al lang genoeg aan het sukkelen in de vijfde klasse! De hele club is er wel aan toe om de stap naar de vierde klasse eindelijk te maken.” En dit seizoen lijkt de kans inderdaad groter dan de achterliggende jaren, want de Vlagtwedders staan halverwege het seizoen op een fraaie tweede plaats.

Arjen Heidekamp (r) in duel…

Momenten
En wat de 19-jarige Heidekamp betreft had er zelfs nog meer in gezeten: “Tegen Wedde hebben we in de slotfase twee punten laten liggen, en ook tegen BNC hebben we het niet goed gedaan. Wanneer je deze wedstrijden ook wint, ga je als koploper de winterstop in.” Maar dit zeggende weet de middenvelder ook direct dat het zo niet werkt in de voetballerij. Vervolgens geeft Heidekamp te kennen ook realistisch te zijn: “We doen nog steeds volop mee in de strijd om promotie. Dus wat dat betreft liggen we nog op koers, want dat is onze doelstelling!”

Spannend
Voor de tweede seizoenshelft heeft Heidekamp goede hoop, want de voorbereiding verliep voorspoedig: “We hebben nu de beschikking over een kunstgrasveld, dus de trainingen zijn een genot. Ik denk dan ook dat wij klaar zijn voor de tweede seizoenshelft.” En dat zal moeten, want in de eerste serie wedstrijden treffen de roodhemden een aantal ploegen die ook meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Volgens Heidekamp is deze competitie een heel spannende: “Eén verliespartij zorgt ervoor dat je direct een paar plaatsen zakt. Daarnaast spelen we regelmatig derby’s en die zorgen uiteraard voor een gezonde spanning bij spelers én supporters.”

Ontwikkeling
De middenvelder, die deze jaargang één keer trefzeker was, maakte de afgelopen jaren ook deel uit van het Jeugdteam Kanaalstreek: “Ik hoop dat ik dit jaar nogmaals mee mag met het team. En wat zou het dan mooi zijn om nu wel een keer de grootste beker mee naar huis te nemen! Spelen in het Jeugdteam maakt je echt een betere voetballer, en dat is iets wat ik echt wil.” Ter afsluiting maakt Heidekamp nog één keer zijn hoogste ambitie duidelijk: “We hebben een prachtig sportcomplex, en de hele club ontwikkelt zich heel positief. Het doorgroeien van het eerste elftal moet nu ook door gaan zetten. Kortom: wij willen promoveren!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hemmo Kuipers: “De onderlinge verschillen zullen klein zijn in de zondag vierde klasse C.”

Hemmo Kuipers verwacht een spannende competitie waarin de verschillen klein zullen zijn en hoopt ...

Blik op 2L: Clubmannen Wever en Nijgh hebben er zin in!

In het voorjaar van 2014 schreef Jordi Nijgh in een column op deze website ...

Gebroeders Polloshka: motoren van Nieveen

Kinderen van de club waren het, totdat vader en moeder Polloshka besloten om van ...