SJS weet weer wat winnen is

SJSNa vijf duels zonder overwinning was het afgelopen eindelijk weer raak voor SJS. Hoewel op voorhand al geen genoegen zou worden genomen met minder dan de winst, moest het natuurlijk nog wel even gebeuren. Het lager geplaatste Veenhuizen werd de gebeten hond: 5 – 2. De hoofdrol in dit duel werd opgeëist door de gebroeders Breedveld. Roy scoorde vier keer en Rick was eenmaal trefzeker.

De thuisploeg van trainer Loewie Piebes startte furieus aan het treffen met Veenhuizen. Binnen drie minuten had SJS even zo vaak kunnen scoren, maar de verschillende pogingen mistten kracht, richting en overtuiging. Na deze bijna droomstart zakte het niveau van SJS snel onderuit en was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen speelden met veel inzet, maar het was alles behalve goed. Waar SJS de voorsprong had moeten pakken, deden de gasten dit in de tiende minuut. Een foutieve terugspeelbal van Rick Breedveld werd op waarde geschat door Albert Jan Moes en hij schoot de bal in het lege doel.

Een reactie van SJS bleef vooralsnog uit en het wilde absoluut niet vlotten bij de thuisploeg. De wil was er zeker, maar het ontbrak aan een stuk daadkracht. Veenhuizen werd na hun treffer overigens niet meer gevaarlijk. Op slag van rust kreeg SJS de gelijkmaker min of meer in de schoot geworpen. Hoewel de voorzet van Ronald Zuidema uitstekend was en het afwerken bij de eerste paal door Roy Breedveld even knap, leek er een overtreding aan vooraf te zijn gegaan. Desalniettemin een fraaie opsteker voor de blauwhemden uit Stadskanaal. Ruststand: 1 – 1.

Christian Apperlo en Nani Antonio zijn op hun hoede...
Christian Apperlo en Nani Antonio zijn op hun hoede…

In de eerste twintig minuten na de rust trok SJS de wedstrijd meteen naar zich toe. Veenhuizen werd overrompeld en moest in deze fase drie doelpunten toestaan. Na vijf minuten was het wederom Roy Breedveld, die simpel kon intikken na een goede actie en prima aangeven door Ronald Zuidema. Het was het gevolg van de voordeelregel na een overtreding op Jan Springer, die anders vrije doortocht had. Prima handelend optreden van scheidsrechter Benjamins. Nog geen vijf minuten later maakte Rick Breedveld zijn betrokkenheid bij de eerste goal meer dan goed. Vanaf de zijkant produceerde hij een scherpe voorzet, die door alles en iedereen werd gemist en bij de tweede paal tegen de touwen plofte. Alsof het nog niet genoeg was, liet broer Roy weer van zich gelden. Goed doorkomen op rechts door Gerben Sieders, en een dito voorzet, werd net wel of net niet uit de handen van de keeper gekopt. Een discutabel moment, dat voor Roy Breedveld zijn derde treffer opleverde.

SJS mocht vijf keer juichen tegen Veenhuizen...
SJS mocht vijf keer juichen tegen Veenhuizen…

Hoewel er ongetwijfeld meer treffers hadden kunnen vallen, kwam de klad erin bij SJS. De buit was binnen en de gemakzucht sloeg toe. Het leverde in korte tijd een aantal kansrijke mogelijkheden op voor Veenhuizen. SJS mocht van geluk spreken dat de aansluitingstreffer pas tien minuten voor tijd viel. Michiel Hoving schoot een vrije bal van randje zestien fraai in de kruising. Het geloof bij Veenhuizen kwam terug, maar de kansen waren niet aan de gasten besteed. Het slotakkoord was wederom voor Roy Breedveld. Kay Rijkens bediende de jongste Breedveld op maat en die kopte fraai raak.

Bron: v.v. SJS

voetbalquiz_banner

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys verslaat Westerwolde

Op sportpark 'De Boskamp' stond gisteravond de derby tussen Onstwedder Boys en Westerwolde op ...

Valthermond rekent af met Germanicus

Valthermond liet Germanicus in de onderlinge ontmoeting terugkomen van achterstand, maar trok uiteindelijk toch ...

Gemiste kansen breken Sellingen op

Sellingen moest afgelopen zondag gelijk flink aan de bak in 5E. Er stond namelijk een ...