Borger niet bestand tegen fysiek sterker Elim

BorgerBorger is er niet in geslaagd om in het topduel tegen Elim de koppositie te pakken in de 4e klasse D. In eigen huis leden de groenhemden een 0-2 nederlaag tegen het fysiek sterkere Elim. Borger moet voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen en hopen op misstappen van de beide koplopers Elim en Hoogeveen.

Door Ronald Bulthuis

Borger was vooraf niet gerust op een goede afloop van de topper tegen Elim. Trainer Joling miste een aantal basiskrachten en moest schuiven met de opstelling. Het is bekend dat Elim vooral voorin een aantal gevaarlijke spelers heeft lopen en daarom was de enthousiaste start van de thuisploeg verrassend te noemen. Aan de andere kant is dit de speelstijl die Borger dit hele seizoen al op de mat legt en waarom tegen Elim dan niet zo beginnen? Het afjagen van de verdediging van Elim beperkte zich deze keer echter tot slechts tien minuten. Want met Elim bleek Borger een sterke tegenstander tegenover zich te hebben die de grenzen opzocht in de fysieke duels. Naarmate de eerste helft vorderde bleek de afwezigheid van spits Jeffrey Spelten toch wel een behoorlijk gemis. Zonder hem slaagde Borger er niet in om de bal voorin vast te houden en tot grote kansen kwam de ploeg niet. Verdedigend bleef het oppassen voor de messcherpe counters van de Zuid-Drenten. Na een half uur spelen leidde balverlies van Ruben Meereboer een tegentreffer in. Mike Doldersum omzeilde de buitenspelval en wist zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Vlak voor rust mocht één van de centrale verdedigers van Elim van geluk spreken dat scheidsrechter Magermans een pittige overtreding op Tim Scheltinga met slechts geel afdeed, waar ook zomaar rood gegeven had kunnen worden. Scheltinga leek zich een vrije doorgang op het Elim doel te verschaffen maar werd hard onderuit gehaald.

Martijn Ulenreef snelt langs zijn tegenstander (Foto: A. Oldenbeuving)
Martijn Ulenreef snelt langs zijn tegenstander (Foto: A. Oldenbeuving)

Grimmiger
De tweede helft was het allemaal wat minder aan de kant van Borger. De ploeg had wel het meeste balbezit, maar Elim was gevaarlijker. Borger zocht te weinig de zijkanten op en kwam door het centrum niet of nauwelijks tot gevaarlijke acties. Het spel van de gasten was effectiever en het was clubtopscorer Hermann Klomp – pas na rust ingevallen – die zijn ploeg na een kwartier spelen op een 0-2 voorsprong zette. Bij deze treffer was er sprake van vermeend buitenspel en zowel in als buiten de lijnen werd het duel daarna wat grimmiger. Als kijkspel viel er voor de neutrale kijker niet veel meer te genieten in het laatste halfuur. De wedstrijd lag meer stil dan dat er gespeeld werd. Wat dat betreft speelde Elim het spel slim. In de slotfase kreeg Borger nog een klein kansje om de aansluiting te krijgen maar zelfs dat was hen niet gegund. Vanwege de vele spelonderbrekingen was een ruime blessuretijd ingecalculeerd, echter niet bij leidsman Magermans die reeds na een paar minuten extra tijd affloot.

Door deze nederlaag neemt Borger nu eerst in de wachtkamer plaats. De achterstand op de beide koplopers Elim en Hoogeveen bedraagt vier punten. Zaterdag gaat de ploeg van trainer Arne Joling op bezoek bij Smilde’94.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Westerwolde – Bellingwolde

Alweer voor de achtste keer in deze competitie trok Westerwolde zondagmiddag aan het kortste ...

FC Ter Apel niet bij de les tegen Sleen

FC Ter Apel ’96 heeft de goede start van de competitie helaas geen goed ...

Overtuigende winst EEC bij Zandpol

Waar EEC vorig seizoen nog twee keer onderuit ging tegen Zandpol was tijdens de ...