FC Ter Apel ’96 verstevigt tweede plaats

Ter Apel '96FC Ter Apel ´96 verstevigende afgelopen zondag haar tweede plaats achter koploper SC Stadskanaal, door met 1-5 te winnen op bezoek bij DSC ’65. Ook de verliespunten van de concurrentie droegen hieraan bij en zodoende staan de Ter Apelers nu op de gewenste tweede plaats dat aan het eind van de rit promotie betekent. Grote man was wederom de kleine Georgiër Bidzina Gugunishvili. Hij scoorde twee keer, waarvan één treffer van uitzonderlijke klasse was.

Ouderwetse inswinger
Hoewel DSC ’65 uit Dalerveen onderaan de ranglijst staat, was het zaak de tegenstander niet te onderschatten. Dit deden de gasten dan ook niet en na twee minuten konden de handen al in de lucht. Bidzina Gugunishvili scoorde met een ouderwetse inswinger uit een hoekschop en liet iedereen het nakijken. De meegereisde supporters gingen er vervolgens goed voor zitten, hopende op een doelpuntrijke middag. Echter moesten zij tot de 28e minuut wachten voor er weer gejuicht kon worden. Weer was het Gugunishvili, die scoorde, deze keer op zeer fraaie wijze. Uit een corner werd hij aangespeeld, nam de bal mee en haalde verwoestend uit: 0-2. Ter Apel was de eerste helft vooral technisch beter dan de thuisploeg, die het vooral moest hebben van strijd en dat moesten bekopen met drie gele kaarten. Zij raakte nog wel de deklat, maar konden niet voorkomen dat de gasten voor rust op 0-3 kwamen. Garik Ghazarjan kwam door over de flank, passeerde twee tegenstanders en legde breed op Patrick Bults die hard de 0-3 tegen de touwen schoot.

Slordig positiespel
Na rust ging de ploeg van Rik Udema mee in het matige veldspel van DSC ’65, wat resulteerde in gehaast en slordig positiespel. De thuisploeg gaf zich ook nog niet gewonnen en werd beloond met een simpel gegeven strafschop die de aansluitingstreffer betekende: 1-3. De Ter Apelers waren hierover duidelijk niet te spreken en deden er nog een tandje bij. Zodoende zorgde invaller Roel Uil na een prachtige voorzet van Roy Hooiveld voor de 1-4 en was het even later Hooiveld zelf die een goede pass van Thijs Over af mocht ronden en de eindstand daarmee bepaalde op 1-5.

DSC ’65 – FC Ter Apel ’96 1-5 (0-3)

Opstelling FC Ter Apel ’96: De Jonge, Heslinga, Jalving, Herbers, Heijne, Mulder, Bults(Over), Ghazarjan (Eikens), Gugunishvili, Hooiveld, Stam (Uil).

Scoreverloop: 2. Gugunishvili 0-1, 28. Gugunishvili 0-2, 32. Bults 0-3, 77. Thijs Meppelink 1-3 (strafschop), 86. Uil 1-4, 89. Hooiveld 1-5.