Valthermond nestelt zich in de top van het klassement

logo_valthermondValthermond – DVC ’59 werd vooraf aangekondigd als een van de topwedstrijden van Super Sunday in 3D. Van een topwedstrijd was echter alleen op papier sprake. De Dortenaren hadden helemaal niets in te brengen tegen een Valthermond, waar alle stukjes zo langzamerhand op hun plaats lijken te vallen.

Door: Arie Weits

Magere afspiegeling
Net als tegen Titan begon Valthermond weer furieus aan het duel. Voormalig trainer Marcel Smelt, verkondigde op de tribune dat het binnen twintig minuten 3-0 zou staan. Dit lukte de blauw-witten niet, maar gezien de vele mogelijkheden had de oud trainer makkelijk gelijk kunnen krijgen. Keer op keer slaagden de creatieve geesten Gennissen, Braakman en Te Velde er in om hun medespelers in scoringspositie te krijgen. Gydo Buurman strandde eerst nog op doelman Bert Tubben, maar binnen vijf minuten kon de Valthermond aanhang juichen. Demy te Velde haalde van dichtbij meedogenloos uit. Daarna hadden de verdedigers Stephan de Vries en Rick Schlimbach de score kunnen, en wellicht moeten verdubbelen maar beiden slaagden er niet in om het net  te doen bollen. Dit lukte wel Gydo Buurman die een voorzet van Patterick Feiken binnen tikte. De 2-0 russtand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor DVC kwam Nick Mink nog wel in scoringspositie, maar doelman Nieck van Klinken redde bekwaam.
Gydo Buurman (midden) scoorde twee keer namens Valthermond (foto: Bennie Schlimbach)
Gydo Buurman (midden) scoorde twee keer namens Valthermond (foto: Bennie Schlimbach)

Dozijn treffers
Direct na de pauze werd het duel beslist. Demy te Velde slalomde weer eens door de Dorter defensie, waar oud Valthermonder Marcel Jansen de jongeling ten val bracht. Kanon Edwin Drenth schoot de strafschop onberispelijk in. Toen kort daarna Kevin Moesker met rood moest vertrekken, de verdediger werd wel erg zwaar gestraft voor een tackle op Edwin Drenth, was het afwachten hoe hoog de score zou uitvallen. De teller bleef uiteindelijk op vijf steken. Gydo Buurman werd door Alwin Braakman alleen voor doelman Tubben gemanouvreerd en de frele rechterspits faalde niet. Edwin Drenth pikte na een pass van Theo Gennissen ook nog een veldgoal mee, waardoor de spits al op een dozijn treffers staat.

Snel verklaard
Zoals gezegd, lijkt het erop dat de puzzelstukjes bij Valthermond op hun plaats vallen. Op de off day tegen Zuidlaren na, spelen de Mondkers uitstekend voetbal en waar velen bang waren voor defensieve kwetsbaarheid hielden de mannen van Harris Huizingh al vier keer de nul. Tel daar het aanvallende geweld waarover de ploeg beschikt bij op, en een toppositie is snel verklaard.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht zondag 3e klasse C: Musselkanaal lijdt eerste puntenverlies

Koploper Musselkanaal liep tegen het eerste puntenverlies aan, ook FC Ter Apel '96 en ...

Sellingen na rust ruim langs Drieborg

Sellingen moest afgelopen weekend op bezoek bij laagvlieger Drieborg en om het spelen van ...

SPW wint moeizaam van Farmsum

SPW won van Farmsum en blijft daardoor stevig aan de leiding gaan in de ...