Zure nederlaag voor TEVV in Peize

logo_tevvNa zes keer winst op rij is TEVV zondag tegen haar eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. In en tegen Peize was de thuisclub met maar liefst 5-1 te sterk . Natuurlijk, het was wachten op de eerste verliespunten, maar een forse nederlaag als deze zal toch wel hard aangekomen zijn in Tweede Exloërmond. Extra zuur was de overwinning van concurrent Germanicus, dat hierdoor de beste papieren heeft om de eerste periode te winnen. Komende zondag staan beide ploegen tegenover elkaar op sportpark De Treffer en dat beloofd een spannende wedstrijd te gaan worden.

Volledig terecht
Dat het geen makkie ging worden in Peize was vooraf duidelijk, gezien de vierde plaats van de Noordenvelders op de ranglijst, maar dat het zo’n grote nederlaag zou worden had niemand durven bevroeden. De thuisploeg was ontketend en de uitslag was dan ook volledig terecht. Vanaf minuut één was Peize de sterkste ploeg en na zeven minuten was het al raak door Ronald Sloots die de 1-0 scoorde na een vrije trap. De gasten leken hierdoor wakker geschud en kreeg een goede kans via Ayhan Bas, maar keeper Renkema redde bekwaam. Peize nam vervolgens het initiatief weer over en via een snelle aanval over link was het David Kruizinga die bij de tweede paal de 2-0 binnen kon tikken. Vlak daarna leek het 3-0 te gaan worden nadat Peize een penalty toegewezen kreeg, maar via de vingertoppen van doelman Wim Kok belandde de inzet op de paal. Zoals al vaker dit seizoen rechtten de Mondkers de rug en wist het de aansluitingstreffer te produceren. Sander Marissen zag zijn inzet nog gestopt worden door de doelman, maar vervolgens was het Ayhan Bas die de 2-1 binnen tikte. Deze tussenstand bleef staan tot de rust en dus had TEVV nog altijd kans op een goed resultaat.

Geen periode
Waar iedereen dacht dat de gasten na rust de achterstand ongedaan gingen maken, pakte dit toch even anders uit. In de 53e minuut ging Fernando Slagveer in de fout en na een onderschepping was het Tim van Leijsen die eenvoudig de marge weer op twee zette. Een minuut later was de wedstrijd dan wel gespeeld, nadat Simon Wekema namens Peize keeper Kok het nakijken gaf uit een vrije bal: 4-1. Het was duidelijk dat TEVV vanmiddag de eerste periode niet ging winnen en het was te danken aan Wim Kok dat de score niet veel verder opliep. Hij was echter kansloos op een schot van Jannes Douwes, die na een goede actie de 5-1 tegen de touwen schoot. Scheidsrechter Rozendal bespaarde TEVV een langere lijdensweg en floot af zonder blessuretijd bij te trekken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen bekert verder: Winsum slachtoffer

In de bekerwedstrijd tegen Winsum wist Nieuw Buinen de afwezigheid van zes basisspelers goed ...

GKC verliest ook van Eext

GKC verloor de derby van Eext en lijkt in een dip te zitten.

Titan verslaat onmachtig Valthermond

Door doelpunten in de eerste en laatste minuut won Titan de Mondenderby van Valthermond ...