Historische overwinning voor Gieterveen

GieterveenGieterveen boekte zondagmiddag een historische overwinning tegen DWZ. De 10-0 einduitslag was namelijk de grootste competitieoverwinning van de groenhemden in de 52- jarige clubgeschiedenis. De helft van de productie kwam op naam van Niek Drent, die daarmee zijn totaal opschroefde naar 11. Door deze overwinning staat de club op een keurige zevende plaats, met zicht op de top vijf.

Onvervalste hattrick
De thuisclub had voor rust de wedstrijd al beslist. De teller stond toen al op vier, waarvan drie doelpunten door Niek Drent, wat een onvervalste hattrick betekende. Zijn eerste goal was een benutte penalty. Dit was alweer zijn 4e goal vanaf 11-meter in de laatste drie wedstrijden. Zijn overige twee doelpunten kwamen tot stand uit een kopbal een schuiver langs de keeper. Jorg Post was de maker van het derde Gieterveen- doelpunt, zijn voorzet werd verkeerd ingeschat en belandde in de goal.

Ontketend Gieterveen
De honger naar doelpunten was na rust nog niet gestild en door veel druk zetten werden er via de flanken handenvol kansen gecreëerd. Niek Drent ging vrolijk verder met scoren en was verantwoordelijk voor de vijfde en zesde treffer. DWZ was totaal onmachtig en kwam er niet aan te pas tegen het ontketende Gieterveen. Waarschijnlijk vanwege enige frustratie moest een middenvelder van de gasten met rood het veld verlaten, met in zijn kielzog Jeroen Thijs die te geblesseerd bleek om de wedstrijd voort te zetten. Invaller Jordi Bakker had er deze middag ook zin in en zorgde met een prachtig afstandsschot voor de 7-0. Dezelfde Bakker was ook de maker van de achtste treffer aan het einde van een lange aanval. Ook laatste man Kevin Meering deed nog een duit in het zakje. Als een ware libero schoof hij hele veld over, zette een één-twee op met andere invaller Ben Bitter en alleen voor de keeper faalde hij niet: 9-0. Het slotakkoord en de magische 10-0 kwam op naam van good-old Roel Drent, die beheerst scoorde.

Bron: v.v. Gieterveen