Stadskanaal blijft onverslaanbaar

SC StadskanaalNa een aantal goede oefenwedstrijden tegen onder andere WVV en Nieuw Buinen ging het afgelopen zondag weer om het “echie” op Sportpark “Het Pagedal”. SC Stadskanaal nam het op tegen de nummer vier KSC. De blauwhemden waren in een matige wedstrijd opnieuw de bovenliggende partij en stuurde KSC naar huis met een 4-1 nederlaag.

Magistrale wijze
Stadskanaal kwam voortvarend uit de startblokken. Terwijl het publiek nog bezig was een plaatsje op te zoeken lag de bal via de voet van Tristan Rotman al in het mandje. Het beloofde dus een doelpuntrijk duel te worden, met de daaropvolgende kansen voor Robert Oosting en Rodney Romney. Het was echter de in goede vorm verkerende Sten Vos die de marge op twee bracht door de bal op magistrale wijze binnen te schieten. Van deze voorsprong konden de blauwhemden niet lang genieten, want binnen een minuut was het Sander Schuiling die de bal achter Royce Geerlings schoot. Voor rust kreeg Stadskanaal nog een tegenvaller te verwerken. De onlangs van een blessure teruggekeerde Hidde-Jan Hidding verliet opnieuw geblesseerd het veld en werd vervangen door jongeling Ron Lohuis. Stadskanaal ging toch weer vrolijk verder met kansen creëren, maar gescoord werd er niet meer en zo was de ruststand 2-1.

stk - KSC
Robert Oosting stevent op het doel van KSC af.  (Foto: Stoffer Bakker)

Onnauwkeurig
Na de thee was het opnieuw eenrichtingsverkeer, maar de bal wilde er maar niet in voor Stadskanaal. Zo schoot Oosting net naast en later nog op de lat. Langzamerhand werd het ook wat onnauwkeuriger voorin. Er werd te lang gewacht om een bal te geven waardoor een mogelijke schietkans om zeep werd geholpen. Ondertussen was ook Jeffrey Bakker in het veld gekomen en ondanks dat hij de rechtsback een aantal keren aardig voorbij kwam, kon hij ook geen potten breken. Hierna volgde opnieuw een blessure, Ron Lohuis had last van z’n lies en werd vervangen door A-junior Marco Boskers. Ondertussen was de tachtigste minuut al verstreken en een mogelijke counter zou zo maar eens onnodig puntverlies kunnen betekenen. Gelukkig was het uiteindelijk Oosting die de marge weer op twee bracht nadat hij met een mooie solo de hele verdediging het bos in had gestuurd. De wedstrijd was nu gespeeld en Sten Vos zette met zijn tweede van de middag de 4-1 eindstand op het bord. Volgende week speelt Stadskanaal opnieuw thuis, dan tegen SVBC.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel slacht Erica ’86 af

Na het dubieus gelijkspel tegen Wagenborger Boys van vorige week trad SV Mussel op ...

EEC wint van Valther Boys

EEC won voor het eerst na de winterstop, Valther Boys werd met 2-1 verslagen.

Richard Wiggers schiet HOC langs Sweel

HOC blijft het verrassend goed doen in de vierde klasse D. De promovendus won ...