Kevin Oosting brengt Musselkanaal na rust de winst

musselkanaalZowel Musselkanaal als Zuidwolde had beide dertien punten vergaard uit zeven duels. Winst zou aansluiting betekenen met de koplopers Titan en Valthermond en als er verloren zou worden was dat even plaatsnemen in de wachtkamer. In de eerste helft was Zuidwolde de betere ploeg en de 1-0 voorsprong was dan ook volkomen terecht. In de tweede helft zagen de toeschouwers een heel ander Musselkanaal. Volkomen verdiend won de thuisclub met 3-1.

door Bert ten Hoff

Zuidwolde begon sterker aan de wedstrijd dan Musselkanaal. De eerste kansen waren ook voor de gasten maar topscoorder Frans Capellen had het vizier nog niet juist staan. Musselkanal kreeg de eerste kans pas na zeventien minuten toen een vrije trap van Jesper Klok door Ruben Manning niet goed werd ingekopt. Niet veel later ging Marco Heeres lelijk in de fout. Zuidwolde profiteerde hier optimaal van. De bal werd op Frans Capellen gespeeld, wat volgde was een prima voorzet op zijn broer Matthijs en deze kopte fraai raak: 0-1. Trainer Arends reageerde direct door Heeres naar de kant te halen en Kevin Oosting in te brengen. Frans Capelen kreeg een goede kans om de score te verhogen maar doelman Arjan Scholte Aalbes pareerde het schot knap. Musselkanaal kreeg vijf minuten voor de pauze nog een goede kans maar de ingeschoten bal van Berends werd gekeerd door keeper Jelle Verburg.. Niet veel later floot de prima leidende Body Stundebeek voor het rustsignaal.

Musselkanaal kwam de tweede helft heel anders uit de startblokken. Het reageerde veel feller en het team van trainer Geert Oosterloo had hier niet voldoende antwoord op. Het duurde dan ook niet lang tot de stand gelijk was. Gerwin Schmitz, deed na zijn beenbreuk van vorig jaar november weer voor het eerst mee, begon aan een solo. In eerste instantie stokte de poging maar toen hij de bal opnieuw in de voeten kreeg passeerde hij zomaar vier man en schoot beheerst in de rechterbenedenhoek raak. Na negentien kwam Musselkanaal aan de leiding. Het had hierbij wel de hulp van keeper Verburg van Zuidwolde. De keeper ging opzichtig in de fout. Als een hete kroket liet hij de bal los en Kevin Oosting profiteerde optimaal: hij tekende voor de 2-1. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij, kreeg ook kansen via Rick Berends en Jeroen Drenth maar de stand bleef onveranderd. Doelman Verburg maakte zijn fout weer goed toen hij na een vloeiende aanval van de thuisclub de kopbal van Oosting uit de bovenhoek ranselde.

De frustratie nam steeds meer toe bij Zuidwolde. Jarmo de Jonge kon zich niet beheersen en trapte na. Stundebeek kon niet anders doen dan De Jonge van het veld te zenden. Ver in blessuretijd viel dan de definitieve beslissing, een corner van links door Niek Tieben werd door bijna iedereen gemist alleen niet door Kevin Oosting, hij scoorde zijn tweede treffer en bracht de eindstand op 3-1. Op basis van de tweede helft een dikverdiende overwinning voor de thuisclub. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het onderaanstaande Sweel VV. Voor trainer Arends deze week zaak om te waken voor onderschatting!