TEVV met moeite langs SVV ’04

logo_tevvTEVV boekte op bezoek bij hekkensluiter SVV ’04 een uiterst moeizame, maar zeer welkome 2-3 overwinning. Hierdoor blijven de Mondkers koploper Germanicus volgen op één punt en door het gelijkspel van Peize is de voorsprong op de nummer drie opgelopen tot zes punten. Matchwinner werd spits Michel van Brink, die na een uur de eindstand op het bord zette. Het resterende half uur wisten de gasten met kunst en vliegwerk overeind te blijven en zo gingen de drie punten mee naar Tweede-Exloërmond.

Lastige middag
Dat de ploeg van Hans Kamphuis een lastige middag tegemoet ging, was na zeven minuten al duidelijk. Maikel Kroeze werkte niet goed weg en raakte daarbij een tegenstander, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Bastiaan Zondag scoorde hieruit de openingstreffer: 1-0. Pas na een kwartier liet TEVV van zich horen via Sander Marissen, die zijn vrije bal in de handen van doelman Bos zag verdwijnen. In de 21e minuut kwamen de gasten op 1-1. Een vrije trap schampte het hoofd van Ronny Zwikker, werd vervolgens nog geraakt door SVV ’04 speler van Herk en verdween vervolgens in het doel. De vreugde hieromtrent was van korte duur, want niet veel later was het alweer 2-1 via Mark Heijnen. De bezoekers mochten hierna hun keeper Wim Kok dankbaar zijn dat hij niet meer doelpunten toestond, anders was het waarschijnlijk een onmogelijke opgave geworden. Nog voor rust trok TEVV de stand zelfs nog gelijk. De snelle Oguzhan Altun werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied, waarna penaltyspecialist Sander Marissen de 2-2 binnen kon schieten.

Vereende krachten
Een kwartier na rust kwamen de Mondkers voor het eerst deze middag op voorsprong. Een verre uittrap van Wim Kok bereikte wederom Altun, die Michel van Brink in stelling bracht. Na een goede actie rondde de spits vervolgens beheerst af: 2-3. Diezelfde van Brink had daarna de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar deze keer kopte hij net naast. Jan Jaap Wever wist het net wel te vinden, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het resterende half uur moest TEVV erg waakzaam zijn op uitvallen van de thuisclub, om niet tegen puntverlies aan te lopen deze middag. Fernando Slagveer had even een moment van onachtzaamheid en mocht van geluk spreken dat zijn keeper wel bij de les was om de gelijkmaker te voorkomen. Het bleef spannend tot aan de laatste minuut en met vereende krachten trok TEVV uiteindelijk de zwaarbevochten overwinning over de streep.

De snelle Oguzhan Altun was ook vanmiddag weer een plaag voor de defensie. (Foto: TEVV)

Bron: v.v. TEVV