Eerste puntverlies voor Stadskanaal

SC StadskanaalSC Stadskanaal heeft haar eerste puntverlies geleden in de vierde klasse D. In een pittig gevecht, waarin de scheidsrechter een hoofdrol vervulde met drie rode kaarten, kwamen de blauwhemden niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Weerdinge. Zoals bij elke wedstrijd van Stadskanaal dit seizoen wordt er uitgegaan van winst. De vraag is echter met hoeveel. Dat was op deze zonnige middag op Sportpark de Luwte niet anders. Stadskanaal begon voortvarend en Weerdinge had niks in te brengen.

Binnen een paar minuten leek Stadskanaal op voorsprong te komen door Tristan Rotman, maar zijn goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Niet veel later leek Robert Oosting alsnog de score te openen, maar opnieuw stond de assistent-scheidsrechter van Weerdinge met de vlag omhoog en werd de goal afgekeurd. Het wachten was dus op een geldige openingstreffer van de Knoalsters. Weerdinge kon niks anders doen dan tegenhouden en maakte redelijk wat overtredingen waar de scheidsrechter niet resoluut tegen optrad.

Tien man
Een oude voetbalwet zegt dat als de goal aan de ene kant niet valt, deze aan de andere kant valt. En dat was ook zo, de eerste uitbraak van Weerdinge werd gestuit door Jordy Geerlings met een overtreding. Geerlings kreeg hiervoor een gele kaart en uit de daarop volgende vrije trap schoot Van de Weide feilloos raak. Stadskanaal raakte niet in paniek en ging op jacht naar de gelijkmaker. Opnieuw een overtreding van Weerdinge bood Denny Feiken de kans om z’n specialiteit te laten zien. Roy Feiken tikte de bal opzij en broer Denny schoot hard de bal in het doel van Weerdinge. Bij een volgende aanval van Weerdinge maakte Jordy Geerlings echter weer een overtreding. Dit kwam hem op een tweede gele kaart te staan en dus moest hij met een rode kaart het veld verlaten. Gezien het overwicht veranderde Rick Slor niks aan de veldbezetting. Ook met tien man was Stadskanaal oppermachtig en was het wachten op de tweede goal.

De scheidsrechter trekt de derde rode kaart van de middag na een overtreding op Sten Vos. (Foto: Stoffer Bakker)
De scheidsrechter trekt de derde rode kaart van de middag na een overtreding op Sten Vos. (Foto: Stoffer Bakker)

Leeg gespeeld
De tweede helft leek Stadskanaal door te gaan met waar het mee bezig was. Rodney Romney was in het veld gekomen voor Ron Lohuis, waardoor Oosting een linie terug zakte. Echter veranderde de wedstrijd na tien minuten in het vol gaan voor de winst naar het consolideren van de 1-1. Bij een overtreding op het middenveld trapte Roy Feiken de bal weg, echter kreeg Denny Feiken van de warrig leidende scheidsrechter zijn tweede gele kaart en mocht dus ook met rood vertrekken. Oosting ging nog een linie naar achteren om verdedigend niks meer weg te geven. Pas bij 9 tegen 11 waren de ploegen gelijkwaardig. Nu kwam Weerdinge ook wat meer aan aanvallen toe, echter stuitten ze steeds op Oosting, die met ren en vliegwerk alle ballen wegwerkte.

Drie keer rood
Toch kon ook een rode kaart voor Weerdinge niet uitblijven. Scholten maakte een forse overtreding op Sten Vos onder de neus van de scheidsrechter die niks anders kon doen dan deze speler er met rood af te sturen. Stadskanaal was hierna weer de betere ploeg en was ook nog steeds de gevaarlijkste. Echter wisten Vos en Rotman de bal niet in het doel te krijgen. Slor probeerde nog één troef uit te spelen door A-junior Jelmer Valk in te brengen voor Rotman. De getalenteerde speler liet met een paar momenten zien waarom Slor hem meegenomen had naar Weerdinge. Toch leverde het geen treffer op. De Knoalsters waren leeg gespeeld en waren uiteindelijk blij toen de scheidsrechter voor het einde floot.

Warrig fluiten
Weerdinge was blij met het punt en ook Stadskanaal kon er mee leven gezien het verloop van de wedstrijd, waarbij vooral de scheidsrechter een hoofdrol opeiste met het warrig fluiten en de wenkbrauwen deed fronsen bij het wel of niet geven van kaarten. Volgende week moet Stadskanaal naar Barger-Compascuum waar het nog 43 minuten moet spelen tegen SVBC en hierbij een 0-2 voorsprong verdedigt.

Bron: SC Stadskanaal

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV sleept een gelijkspel uit het vuur

Op sportpark Boerbos in Rolde werd een meer spannende dan fraaie wedstrijd afgeleverd door twee ...

Borger verliest ook van Angelslo

Borger werd opnieuw op een forse nederlaag getrakteerd en zit voorlopig in de zorgen.

Westerwolde sluit af met ruime zege

In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft boekte Westerwolde een prima 5-1 overwinning ...