SPW verslaat concurrent BNC

SPWSPW heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in 5E. Door op het eigen sportpark Noord met 2-0 te winnen van BNC stijgt de ploeg van speler/trainer Henry Meijerman ten koste van de Finsterwolders naar plaats drie, met maar drie punten achterstand op koploper Bareveld. Kevin Heemskerk schoot in de laatste minuut de bevrijdende treffer tegen de touwen.

Op rozen
De knoalsters begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen al snel kansen via Kevin Heemskerk en Benjamin Eling, maar het scoren bleef voorlopig nog uit. Tegenstander BNC zette daar een enorme portie strijd en inzet tegenover. Daarbij schroomden zij niet om af en toe een flinke overtreding of ongecontroleerde tackle te plaatsen. Tot kansen kwamen de gasten echter niet, mede door de sterk spelende defensie van SPW. In de 36e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Via de linkerkant kwamen zij door en na een lange solo wist Heemskerk de bal goed voor het doel te krijgen waar Henry Meijerman goed opgesteld stond om de bal snoeihard tegen de touwen te koppen: 1-0. Twee minuten later leek SPW op rozen te zitten, nadat een BNC-speler eerst geel kreeg voor een overtreding en vervolgens nog eens geel toen hij bewust tegen de scheidsrecht aan liep. Met een rode kaart op zak kon hij vertrekken en dit betekende dat SPW een dik uur tegen tien man kwam te spelen.

Ongemeend spannend
Zoals vaker het geval is, blijkt voetballen tegen een man minder vaak lastiger dan bij elf tegen elf. Dit komt dan vooral omdat de tegenstander zich ingraaft en loert op de counter en dit was dan ook het spelbeeld van de tweede helft. SPW speelde vol op de aanval, terwijl BNC loerde op de counter. Doelpunten leverden deze speelwijzen vooralsnog niet op, waardoor het ongemeend spannend bleef. In de 89 minuut uiteindelijk wel de bevrijdende 2-0 voor de ploeg uit Stadskanaal. Hieraan voorafgaand claimden de gasten eerst een penalty, maar kregen deze niet. SPW speelde door en het was Martijn Mulder die Kevin Heemskerk oog-in-oog met de doelman uit Finsterwolde zette. De middenvelder bleef koel en rondde af als een echte spits. Kortom: een knappe overwinning voor SPW, tegen een erg lastige tegenstander. 

Bron: v.v. SPW

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan legt Gieterveen op de pijnbank

Titan heeft mede-vierdeklasser Gieterveen bijzonder veel pijn gedaan in hun onderlinge bekerduel. Na de ...

Danny Kolp plaaggeest van Zandpol

Na de tegenvallende nederlaag van voor de winterstop tegen het lager geklasseerde Buinerveen, kreeg ...

Musselkanaal in tweede helft langs Groen Geel

Musselkanaal draaide een achterstand om en plaatste zich voor de volgende ronde van de ...