Drukbezochte benefiet voor Nick Hebels

NH
Nick Hebels met Luciano Slagveer…

Er stonden afgelopen donderdagavond meer supporters langs de lijn bij de Buunerdrôme dan op een gemiddelde zondagmiddag. Nee, er was geen sprake van een spannende competitiewedstrijd van Nieuw Buinen 1, maar de benefietwedstrijd voor Nick Hebels stond op het programma. Een prachtig initiatief, dat werd opgezet door teamgenoten van de keeper, was een groot succes. 

Nick lijdt aan Non-Hodgkin. Talloze initiatieven binnen de club moeten Nick en familie een hart onder de riem steken in deze zware tijd. En dat is precies wat een aantal spelers van zijn team ook dachten. Zij kwamen met het idee om een benefietwedstrijd te organiseren tussen het eerste elftal van Nieuw Buinen en de C-teams van de club voor de topdoelman in spé. De C3 trad in volle sterkte aan tegen het eerste elftal dat per tweetal de mouwen aan elkaar moest knopen. ‘’De tactische analyse is als volgt: Je maakt tweetallen en je knoopt je mouwen aan elkaar. Succes!’’, vertelde trainer Eric Lippold voor aanvang van de wedstrijd.

Dit leverde een hoop grappige momenten op, maar het voetbal liet daardoor wel te wensen over. De tweede en derde wedstrijd, achtereenvolgens tegen de C2 en C1, werden vervolgens los van elkaar gespeeld. Na de wedstrijden werden er keeperhandschoenen en keepershirts van verschillende voetbalclubs aan Nick overhandigd. Zo kon een aantal mensen binnen de club aan de keeperhandschoenen van Sergio Padt (FC Groningen) en Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen) komen. Keepershirts van FC Emmen en SC Veendam kon Nick ook aan zijn collectie toevoegen.

Nieuw Buinen speelde als koppels tegen de C-junioren...
Nieuw Buinen speelde als koppels tegen de C-junioren…

Er kwam ook een prachtig gebaar uit onverwachte hoek. Vleugelaanvaller Luciano Slagveer (SC Heerenveen) kwam langs voor Nick en gaf hem een ‘match-worn’ voetbalshirt. Al met al een topavond voor Nick, die de strijd tegen zijn ziekte vol goede moed aangaat. Op de woorden: ‘’Sterkte kerel en kop ervoor!’’, antwoordde hij vol vertrouwen: ‘’Dat zeker!’’ We hopen als club dat Nick van de avond genoten heeft en bedanken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt. Een mooi initiatief en een daverend succes!

Het volledige gezelschap...
Het volledige gezelschap…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Rolder Boys en FC Lewenborg in de wachtkamer

Na de afgelasting van Helpman - WKE ‘16 is een tweede wedstrijd in 2L ...

Kerstzaalvoetbaltoernooi: halve finales

Het einde van het jaar staat in Gieten traditiegetrouw in het teken van het ...

Egbert Bosma nieuwe trainer VVS Oostwold

Egbert Bosma is met ingang van het seizoen 2021/2022 de nieuwe hoofdtrainer van VVS ...