Buinen – Pesse duurt net te lang

BuinenIn de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen hekkensluiter Buinen en koploper Pesse gaf de redactie van FC Kanaalstreek weinig voor de kansen voor de thuisploeg. Uiteindelijk ging Pesse ook ‘gewoon’ met de drie punten naar huis, maar hoe anders verliep de wedstrijd dan vooraf verwacht: Buinen verdedigde lang een 1-1 tussenstand en moest pas in de slotfase het hoofd buigen voor de Pessenaren.

Stunt
“Man, wat waren we dichtbij een stunt!” Met deze woorden deed elftalleider Jan Lubbers de wedstrijd tegen de koploper af. Want toen Pesse na twintig minuten met een beetje geluk op voorsprong kwam, leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want Buinen rechtte haar rug en kwam na ruim een uur spelen op gelijke hoogte. Terugkomend op het gelukkige doelpunt van Pesse: een schot van Jeffry Brus werd getoucheerd, waardoor doelman Sijbring kansloos bleek. Voor Brus was het alweer de achtste treffer van het seizoen. De gelijkmaker van de gastheren was overigens ook een opmerkelijke. Want Robin van Rootselaar wint met zijn geringe lengte (1.65 meter) zelden kopduels, maar deze middag wel: tot zijn verrassing verdween de bal tegen de touwen.

Rode lantaarn
Hierna legde Buinen zich weer toe op het verdedigen. Lang leek het erop dat de ploeg van Andries Bremer voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen zou blijven, maar de naar de aanval gedirigeerde verdediger Marko Steenbergen strafte een foutje van doelman Sijbring genadeloos af. Sijbring moest een schot van Jeffry Brus lossen, waarna Steenbergen er als de kippen bij was om de 1-2 tegen de touwen te werken. Uiteindelijk een sneu verlies voor Buinen, maar wel een nederlaag die aantoont dat de geelhemden op de juiste koers zitten. Met wedstrijden tegen HHCombi (nummer 9) en Gasselternijveen (nummer 12) zou het maar zo kunnen zijn dat Buinen de rode lantaarn nog voor de winterstop over kan dragen aan een andere ploeg.

Bron: v.v. Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen speelt gelijk bij Zandpol

Buinen stond twee keer voor, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Borger eenvoudig langs NWVV

Borger verstevigde met de winst op NWVV zijn koppositie.

Pekelder Boys en Alteveer hebben beiden niets aan gelijkspel

Volgens trainer van Alteveer René Nijgh was motiveren niet meer nodig nadat supporters van Pekelder ...