Alteveer te laat bij de les tegen FVV

Door een dramatische eerste helft heeft Alteveer zondagmiddag met 2-5 verloren van nummer drie FVV. De thuisploeg werd voor de rust compleet overlopen en werd hierin al op een onoverbrugbare 0-4 achterstand gezet. Na de thee herpakten de geel-zwarten zich, echter bleek dit te laat: 2-5. Zodoende is Alteveer nog steeds niet veilig, mede omdat de verschillen in de kelder van de vierde klasse C erg klein zijn.

Vervelende middag
Rik Udema moest het vanmiddag stellen zonder de verdedigers René Meems (schorsing) en Marcel Mik (blessure) en ook keeper Sander van Duuren was vanwege een blessure niet beschikbaar. Hij werd vervangen door Jarno Burema, die dit seizoen nog niet in actie was gekomen voor het eerste elftal. Het werd een vervelende middag voor Burema, die voor rust al vier keer moest vissen.

Kastje naar muur
FVV was vanaf minuut één de betere ploeg en met goed combinatievoetbal speelden zij de thuisploeg van het kastje naar de muur. Dit leverde na tien minuten al de 0-1 op via Sarwar Kahn. Vlot daarna werd het ook al 0-2 door Arnold Slager, die raakte kopte. Alteveer gaf voor rust niet thuis en tot overmaat van ramp moest aanvoerder Bryan Schenkel het veld verlaten met een liesblessure. Dit resulteerde in een 0-4 ruststand.

Veerkrachtig Alteveer
Waar men op sportpark ‘Ekkelhörn’ vreesde voor een fikse afstraffing, toonden de Alteveerders toch veerkracht. Met Damien Sedda voor de geblesseerde Ramon Jansen kende de tweede helft een goede start. Roy de Wijk werd neergelegd in het strafschopgebied en de spits schoot de penalty zelf onberispelijk binnen: 1-4. Alteveer drukte hierna door en kreeg kansen via Sander Klinkhamer, Rudy Akpinar en De Wijk, maar zij kwamen niet tot scoren.

Werklust beloond
De werklust van de geel-zwarten werd later alsnog beloond en zelfs door een FVV-speler. Met nog twintig minuten te spelen werd een voorzet van Rudy Akpinar door Jordy Rijnvis achter zijn eigen doelman gewerkt waardoor het 2-4 stond. Alteveer rook bloed en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze leek ook in de maak, maar de hardwerkende Ray den Boef zag zijn riante mogelijkheid over de deklat gaan.

Snelle uitbraak
Even leek het scenario van MOVV-uit, toen een 1-4 achterstand werd goed gemaakt, tot de mogelijkheden  te behoren, echter ging dit feestje niet door. FVV maakte er middels een snelle uitbraak 2-5 van en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger laat Wolvega kansloos met monsterscore

Wie vooraf dacht dat de wedstrijd tussen Borger en Wolvega wel eens een boeiende ...

Gasselternijveen pakt eerste drie punten tegen Buinerveen

De wedstrijd om de slechtst presterende club van Drenthe werd afgelopen zondag door Buinerveen ...

Sellingen zet Pekelder Boys aan de kant

Sellingen heeft op het eigen sportpark een ruime overwinning op Pekelder Boys geboekt. Opvallende ...