Borger wederom onderuit in topper

BorgerBorger heeft opnieuw een topduel niet naar haar hand kunnen zetten. In Hoogeveen ging het, na een ruststand van 0-1, met 3-2 onderuit. Een nederlaag was niet nodig geweest, maar de gelouterde voetballers van Hoogeveen bleken deze zaterdagmiddag net wat slagvaardiger.

Door: Ronald Bulthuis

Koude weersomstandigheden
Dat de winterperiode eraan zit te komen bleek deze zaterdag wel. Onder koude weersomstandigheden moest Borger vandaag aantreden op het kunstgras van Hoogeveen. De thuisploeg had twee punten meer en om niet verder achterop te geraken kon Borger vandaag een overwinning goed gebruiken. Het was echter de nummer twee van de ranglijst, dat uitstekend begon aan de wedstrijd. Met name het eerste kwartier had Borger het lastig met de speelwijze van de thuisploeg. Het concept van de thuisploeg was duidelijk te zien met spelverdeler Guido ten Cate als belangrijkste man. Hoogeveen kreeg zeker een drietal goede kansen om de openingstreffer te maken, maar doelman Stefan Viel hield zijn ploeg met een paar katachtige reflexen op de been. Nadat de storm enigszins was gaan luwen kwam ook Borger beter in het spel. Het kreeg in de persoon van Erwin Kuiper een grote kans om te scoren, maar hij stuitte op de goalie van Hoogeveen. Even later trof Kuiper wel doel nadat Haroen Djababoe de bal tegen zijn hoofd aanschoot en de bal over de lijn rolde. Het doelpunt kwam overigens voort uit een mooie aanval over de rechterkant, waar Diederik Oosterwijk een prima voorzet afleverde. Borger had grip op het spel van Hoogeveen dat ten Cate niet in stelling kon brengen. Het leverde Borger nog een hele grote kans op en het had de 0-2 voor Borger moeten zijn. Luuk Kenter kon de bal van dichtbij binnen tikken, maar liet dit na. De 0-1 bleef dan ook tot de rust op het scorebord staan.

hoogeveen-borger
Stefan Viel hield met enkele katachtige reflexen zijn ploeg op de been. (Foto: A. Oldenbeuving)

Pas op de plaats
Na de rustpauze kwam Hoogeveen opnieuw goed uit de startblokken en stond het na vijf minuten spelen al op 1-1. Ten Cate werd net even teveel ruimte gelaten en met een harde afstandsknal zorgde hij voor de gelijkmaker. Het spel golfde op en neer en dat leverde ook mogelijkheden op aan beide kanten. In de 56e minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Jan Voshart maaide over een bal heen, waarna de pijlsnelle vleugelspeler Ruben Roemahlewang alleen op doelman Viel af kon. De aanvaller bleef rustig en schoof de bal tegen de touwen. Een tiental minuten later leek de wedstrijd beslist te worden nadat de andere snelle vleugelspeler Randy Balsala de 3-1 op het scorebord zette na een prima aanval. Borger liet de kop echter niet hangen en gaf juist nog wat gas bij. Het had een paar minuten later zomaar weer op 3-2 kunnen staan via Tim Scheltinga. De middenvelder stuurde een aantal tegenstander het bos in, maar zag zijn inzet uiteindelijk op de paal belanden. De thuisploeg werd zwaar onder druk gezet en dat leverde nog een aantal goede kansen op voor Borger. Jeffrey Spelten, Ronald Bulthuis en Melvin Ottens vonden echter allen de sluitpost van Hoogeveen op hun weg. De aansluitingstreffer van Erik Joling kwam dan ook net even te laat voor Borger. De doelman liet de kopbal van Joling als een hete kroket door zijn handen glippen, waardoor deze de lijn passeerde. De resterende speelminuten bleken echter tekort voor Borger om er alsnog een gelijkspel uit te halen. Zo leed Borger opnieuw een nederlaag in een topper en moet het voorlopig even pas op de plaats maken. Volgende week speelt Borger thuis en is SVBO de tegenstander.

Hoogeveen za.  – SV Borger 3-2 (0-1)

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Sander van der Veen, Niek Scheltinga, Jan Voshart, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Mark Meinema, Diederik Oosterwijk (85.Melvin Ottens) Erwin Kuiper (73. Ronald Bulthuis), Jeffrey Spelten en Luuk Kenter (85. Erik Joling).

Scoreverloop: 13. Erwin Kuiper 0-1, 49. Guido ten Cate 1-1, 57. Ruben Roemahlewang 2-1, 67. Randy Balsala 3-1, 90. Erik Joling 3-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV komt net tekort tegen Emmen

Dat TEVV een smallere selectie heeft dan v.v. Emmen is bekend en dat brak de ...

Veerkrachtig Nieveen sleept punt uit het vuur

Gasselternijveen heeft de goede lijn van vorige week, toen Buinerveen met 0-4 werd verslagen, ...