TEVV neemt koppositie weer over

logo_tevvTEVV is weer de trotse koploper in de tweede klasse L. De ploeg moest steeds het Coevorder Germanicus voor zich dulden, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Door zelf te ruim te winnen in Assen en het puntenverlies van de koploper, nemen de Mondkers het stokje weer over. Echter ging het niet gemakkelijk tegen FC Assen, dat vooral in de eerste helft goed tegenstand bood.

Getoucheerd
De eerste kans van de middag was voor TEVV, dat Jurnel Rojer voorlangs zag schieten na een assist van Ayhan Bas. De thuisclub werd gevaarlijk via Jeroen Bergsma en Marcel Koster, maar zij wisten Wim Kok niet in verlegenheid te brengen. De gasten uit Tweede Exloërmond kwamen vervolgens vrij eenvoudig op voorsprong. Het was Nick Berends die na een verre ingooi van Rojer de 0-1 liet aantekenen. Het spel ging verder gelijk op, maar het was TEVV dat de marge op twee zette. Een vrije trap van Ayhan Bas werd dusdanig getoucheerd dat doelman Morten Otto het nakijken had: 0-2. Een geruststellende voorsprong zou je denken, maar het was Dzenan Sarkinovic die de spanning weer terug bracht door de aansluitingstreffer binnen te koppen.

Vlammend
In de tweede helft zat alles mee aan de kant van de bezoekers. Eerst was het Ayhan Bas die zijn actie afrondde met een vlammend schot in de verre hoek en daarmee de stand op 3-1 bracht. Vervolgens kreeg Melvin Siahaya zijn tweede gele kaart na een overtreding op Rick Zondag en daarmee was de wedstrijd gespeeld. TEVV liet de bal rustig rond gaan, met af en toe een scherpe, geplaatste counter. Het was invaller Michel van Brink, hij loste de leeggespeelde Jan Jaap Wever af, die nog twee keer wist te scoren de stand daarmee op 1-5 bracht.

Eerste
Een knappe uitoverwinning, die geresulteerd heeft in de eerste plaats op de ranglijst. Komend weekend wacht middenmoter HODO en is het zaak de drie punten op sportpark de Treffer te houden.

Bron: v.v. TEVV