Gehavend Musselkanaal wint verdiend

musselkanaalMet maar liefst 0-3 wist Musselkanaal in en tegen Sleen te winnen. Door een tweetal schorsingen, Frank Hoving en Mark Bos, en de afwezigheid van aanvoerder Jesper Klok ging Musselkanaal met enige vrees naar het altijd lastige Sleen. In de eerste helft deden beide teams niet veel voor elkaar onder maar in de tweede helft was Musselkanaal oppermachtig. Met de eindstand mocht de thuisclub niet eens ontevreden zijn.

Door: Bert ten Hoff

Direct raak
Vooraf was het verschil tussen beide teams maar vier punten dus was de verwachting dat Musselkanaal een moeilijk middagje tegemoet kon zien in Sleen. Door de afwezigheid van een aantal vaste basisspelers zagen de gasten toch wel enigszins tegen deze wedstrijd op. Het eerste gevaar kwam van Sleen toen een schot van Koen Feijen maar net over het doel van Arjan Scholte Aalbes zeilde. De eerste keer dat Musselkanaal gevaarlijk werd was het ook direct raak. Na een goede actie van Kevin Oosting kwam Ferdinand van der Sluis in balbezit, deze legde de bal keurig breed op de instormende Robin Schmitz en de 0-1 was een feit. Halverwege de eerste helft leverde een corner bijna de 0-2 op maar Jeroen Drenth kon na een misser van keeper Kristian Ludwig niet profiteren. Een minuut of vijf voor de pauze kwam Sleen bijna op gelijke hoogte. Er was eerst wat discussie of de bal de achterlijn nu wel of niet gepasseerd was. Sleen profiteerde bijna maar de ingeschoten bal van Arjan Goeree ging via het been van Ruben Manning over het doel. Uit de corner die hier uit voortkwam was het ook weer bijna raak maar met een uiterste krachtsinspanning wist Scholte Aalbes nog net redding te brengen.

Beheerst ingeschoten
In de tweede helft was Musselkanaal de veel betere ploeg. De ene na de andere aanval rolde op het doel van Sleen af en de thuisclub kwam maar amper over de middenlijn. Toch duurde het nog veertien minuten tot de 0-2 viel. Van der Sluis ging er op rechts tussenuit, hij ging Jasper Ruinemans simpel voorbij maar kwam toen Patrick Wisman tegen. Deze wist niets anders te doen dan Van der Sluis neer te leggen en de goed meegelopen scheidsrechter Anita Hadders kon niets anders doen dan een strafschop geven. Deze werd beheerst ingeschoten door Rick Berends. Halverwege de tweede helft kreeg Sleen via Ruinemans een grote kans op de 1-2 maar de aanvoerder faalde jammerlijk. Na 75 minuten werd de strijd beslist. Een corner van rechts werd uitstekend, via de onderkant lat, ingekopt door Berends, 0-3. Robin Schmitz loste nog een prima schot maar Ludwig stond nu wel op de juiste plaats. In het langzamerhand donker wordende Sleen gebeurde niet veel bijzonders meer. Vooral op basis van de tweede helft was de overwinning dik verdiend. Musselkanaal blijft door deze zege op de vierde plaats staan. Aanstaande zondag komt Twedo richting Musselkanaal.

medawa1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen na winst richting nacompetitie

Nieuw Buinen mocht afgelopen zondag haar topscorer Jeroen Buurke weer dankbaar zijn, want door ...

TEVV ruikt aan een punt tegen Hoofdklasser

Nadat TEVV in het achterliggende weekend een nederlaag moest slikken tegen PKC ’83, was ...

Handhaving een feit voor TEVV

TEVV, dit seizoen debutant in de tweede klasse, heeft door een overwinning op Muntendam ...