Duur puntverlies voor Nieuw Buinen

Nieuw BuinenNieuw Buinen speelde deze competitieronde al op zaterdagavond, maar zal hieraan geen goed gevoel hebben over gehouden. In de strijd om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden van WVV, maar de oranjehemden hadden het geluk niet aan hun zijde en de Winschoters toonden zich beduidend effectiever: 0-2.

Koud
Op het koude sportpark Buunerdrome trad de thuisploeg wederom aan zonder enkele vaste waarden. Ditmaal was Gert Lukens afwezig vanwege vakantie, Robert Hamming was geschorst en Jeroen Buurke ontbrak vanwege privéomstandigheden. Wel was aanvoerder Gerry Snip weer van de partij na een blessure, maar tegen de sterkste elf van WVV bleek dit niet voldoende. Nieuw Buinen begon echter sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste goede kans via Thijs Hateboer, maar deze gered gered door keeper Akbas. De gasten kwamen in de 25e minuut op voorsprong via Martjin Delger, die een voorzet van Marcel Smit op waarde schatte en zo de 0-1 kon maken. In het restant van de eerste helft bleef de gelijkmaker uit, ook omdat scheidsrechter Boerema een handsbal van WVV in het strafschopgebied niet als zodanig beoordeelde.

Afgestraft
De eerste vijf minuten na rust was Nieuw Buinen niet goed bij de les en dit werd door de gasten genadeloos afgestraft. Deze keer was Delger de aangever op goaltjesdief Martijn Drent, die met dit soort kansen wel raad weet: 0-2. De thuisclub ging hierna wel met vereende krachten op zoek naar de aansluitingstreffer om de wedstrijd te doen kantelen, maar het ontbrak hen hierbij aan geluk. Koen Hateboer was nog het meest dichtbij een doelpunt, maar hij raakte slechts de paal. Aan de andere kant hadden Robert Fekken en Martijn Drent nog de kans op 0-3, maar verder dan twee treffers kwamen zij niet.

Duur
Zo leed de ploeg van Eric Lippold duur puntverlies, helemaal omdat koploper Dieze West op zondag ook twee punten liet liggen. Hoogeveen won zondag wel, waardoor Nieuw Buinen nu vierde staat.

Bron: v.v. Nieuw Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer blijft steken op gelijkspel tegen THOS

Een gelijkspel voor Alteveer, dat daarmee kostbare punten verspeelde.

Terug in de tijd: Nieuw Buinen wint op overtuigende manier

Nieuw Buinen won de eerste wedstrijd om een plek in de hoofdklasse op overtuigende ...

SETA onder de voet gelopen door Achilles 1894

SETA heeft afgelopen zaterdag een enorm pak slaag gekregen van koploper Achilles 1894. In ...