SPW wint van koploper Westerwolde

spw-wwSPW deed afgelopen weekend goede zaken in de top van 5D. In eigen huis wonnen de blauwhemden van lijstaanvoerder Westerwolde, door een doelpunt van de immer belangrijke Henry Meijerman. Hierdoor stijgen de Knoalsters naar plaats twee achter Bareveld en moet Westerwolde voorlopig genoegen nemen met plaats drie.

Panklaar
Wilde SPW bovenin mee blijven doen, dan moest er thuis gewonnen worden van de Vlagtwedders. Trainer Meijerman had zijn manschappen goed voorbereid op deze kraker en zij begonnen zodoende goed aan het duel. Meijerman was zoals altijd goed aanspeelbaar en van daaruit bediende hij de buitenspelers. Zo bracht hij Benjamin Eling in stelling, maar hij miste het doel op haar. De strijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij SPW de duels niet schuwde. Chris Hulshof speelde hier een prima wedstrijd, hij won al z’n duels en was overal te vinden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg voor rust tot scoren kwam door wie anders dan Henry Meijerman. Jordie Hoeksema legde de bal uit een corner panklaar en de oud- prof kopte deze hard tegen de touwen. Westerwolde nam hierna het initiatief over, maar zij kwamen voor rust niet meer tot scoren.

Chris Hulshof speelde een goede partij op het middenveld. (Foto: Harry Tielman / DvhN)
Chris Hulshof speelde een goede partij op het middenveld. (Foto: Harry Tielman / DvhN)

Dreiging
Na rust bleef Westerwolde aandringen, maar moesten zij ook op hun tellen passen voor scherpte counters van de thuisclub. Met name Benjamin Eling en Jordie Hoeksema waren een dreiging voor de rood- witte defensie, maar doelpunten leverde dit niet op. De gasten wilden uiteraard met minimaal een punt huiswaarts keren, maar behalve een aantal afstandsschoten werden zij niet gevaarlijk. Dit was tevens ook de verdienste van de geconcentreerd spelende verdedigers van SPW.

Pikant
De Knoalsters wisten uiteindelijk de minimale voorsprong vast te houden en zo bleven de drie punten op sportpark Noord. Zij hebben nu hetzelfde aantal punten als nummer één Bareveld, maar laatstgenoemde heeft hiervoor wel één wedstrijd minder nodig gehad. Pikant detail: aanstaande zondag gaat SPW op bezoek bij Bareveld…

Bron: v.v. SPW

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen tegen Twedo gestaakt na eerst helft

Sellingen en Twedo moesten er na een helft mee ophouden, nadat de scheidsrechter geblesseerd ...

Terug in de tijd: Roswinkel verplettert Kiel Windeweer: 20-1

Roswinkel kwam nog met 0-1 achter, maar scoorde er daarna lustig op los tegen ...

Valthermond simpel langs Stadskanaal in Kanaalstreekderby

Valthermond had geen kind aan Stadskanaal en won met ruime cijfers. Een prima start ...