Valthermond en Zuidwolde vermaken het publiek

logo_valthermondAfgelopen week had de gemeente Borger Odoorn in al haar wijsheid bedacht dat de velden in Valthermond van een fikse laag geel zand voorzien moesten worden. Gevolg, een voetbalveld wat meer geel dan groen was. Dit opgeteld bij de gure weersomstandigheden beloofde weinig goeds voor het duel Valthermond tegen Zuidwolde. Hoe anders pakte het uit. Beide ploegen schotelden de liefhebbers die de kou trotseerden een zeer kijkenswaardig duel voor.

Door: Arie Weits

Uitblinker Braakman
Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Alkema zochten beide ploegen de aanval, waarbij ondanks de moeilijke omstandigheden getracht werd te voetballen. In de openingsfase weerhield Valthermond doelman Nieck van Klinken Wessel Buning en routinier Gerald Kreuze van scoren, waarna de thuisploeg het heft in handen nam. Theo Gennissen, de routinier aan Valthermond zijde, strandde nog op doelman Jelle Verburg, maar diezelfde Verburg was kansloos op een schot van uitblinker Alwin Braakman. In het vervolg van de eerste helft regen de kansen zich aaneen. Topschutter Edwin Drenth mikte voorlangs en Gydo Buurman zag zijn schot uit de bovenhoek geplukt. Aan de andere kant had Valthermond geluk dat een schot van Wessel Buning slechts de lat schampte.

Korte hoek
Na ruim een half uur spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Gerald Kreuze ontsnapte aan de linkerkant en diens afgemeten voorzet werd door Peter Nijboer prachtig binnen gekopt. Nadat Wessel Buning namens Zuidwolde nog eens naast schoot was het weer de beurt aan de thuisploeg. Theo Gennissen haalde vanaf twintig meter droog uit en verraste Verburg in de korte hoek. Nog was de koek voor wat betreft de eerste helft nog niet op. Een combinatie tussen Drenth en Braakman bracht Patterick Feiken in positie. De linkspoot faalde niet.

Doelman Nieck van Klincken zet zijn muur neer. (Foto: Bennie Schlimbach)
Doelman Nieck van Klincken zet zijn muur neer. (Foto: Bennie Schlimbach)

Dure missers
Direct na de thee verzuimde Valthermond om de wedstrijd in het slot te gooien. Edwin Drenth en Demy te Velde moesten hun meerdere erkennen in Verburg en Drenth kopte nog eens over. Dure missers want kort daarop was daar de aansluitingstreffer voor Zuidwolde. Peter Nijboer vond Matthijs Capellen die eenvoudig raak knikte. Valthermond rechtte de rug en ging verbeten op jacht naar een bevrijdende treffer. Mathijs Steenbergen, de verdediger zou later nog geel krijgen, haalde een kopbal van Gydo Buurman van de lijn en Patterick Feiken raakte de lat. De rebound werd door Edwin Drenth op de paal gekopt. Opnieuw bleken het dure missers. Doelman Nieck van Klinken verloor en luchtduel van Peter Nijboer waarna het voor de spits een klein kunstje was om de gelijkmaker binnen te tikken.

Hachelijke situaties
Wie dacht dat beide ploegen nu wel gas terug zouden nemen kwam bedrogen uit. Binnen een minuut na de gelijkmaker was daar dan eindelijk het moment van Edwin Drenth. Koel rondde de spits dit keer af en dwong Zuidwolde opnieuw in de achtervolging. Nieck van Klinken maakte zijn fout goed door Wessel Bruning het scoren te beletten en een tweetal scrimmages leverden wel hachelijke situaties, maar geen Zuidwoldse treffer op, waardoor de drie punten in Valthermond bleven.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eerste puntverlies voor Stadskanaal

SC Stadskanaal heeft haar eerste puntverlies geleden in de vierde klasse D. In een ...

Musselkanaal nog niet klaar voor competitie

Musselkanaal was gistermiddag te gast op het feestje bij Annen, waar de Drenten officieel ...

Gieten verliest van fel Twedo

Gieten is tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. In Veenoord werd er ...