Alteveer na rust overklast door Schoonebeek

AlteveerMet wedstrijden tegen de koplopers Ter Apel ’96 en Stadskanaal heeft Alteveer een zware decembermaand voor de boeg. De ploeg van René Nijgh had zich wat lucht kunnen verschaffen door te winnen van Schoonebeek, maar na een redelijke eerste helft hadden de geel- zwarten na rust niets meer in te brengen: 2-5.

Handen vol
Bij de thuisploeg was de snelle aanvaller Can Altunay afwezig, waar Schoonebeek wel de beschikking had over de immer gevaarlijke Edfrin Silvania. Alteveer had de handen vol aan de aanvallers van de tegenstander en mocht van geluk spreken dat Silvania na amper 5 minuten de paal raakte en Ronald Veldkamp vervolgens de bal van de lijn kon halen. Aan de andere kant claimde Alteveer een strafschop na een overtreding op Roy de Wijk, maar deze werd niet toegekend. Dit gebeurde een aantal minuten voor rust alsnog, na wederom een charge op de Wijk. Bart Nieland bracht hiermee zijn ploeg op 1-0, wat eigenlijk tegen de verhouding in was.

Van de leg
Niet lang na de pauze kwam Schoonebeek op gelijke hoogte via Silvania, die knullig verdedigen van de thuisploeg afstrafte. Vrijwel direct hierna was het weer Silvania die scoorde en daarmee zijn ploeg op 1-2 zette. Alteveer was hierna compleet van de leg en kwam er niet meer uit. Na een uur profiteerde Martin Berens na voordeel van de scheidsrechter en bracht daarmee de stand op 1-3. De 1-4 kwam op naam van Niek Huser, die met een subtiel hakballetje de wedstrijd in het slot gooide. In het laatste kwartier volgde nog een strafschop voor beide ploegen. Bart Nieland scoorde zijn tweede elf- meter namens Alteveer en Swieters was trefzeker voor Schoonebeek.

Bron: v.v. Alteveer