HOC houdt druk op de koplopers

HOCVijfdeklasser HOC lijkt zich dit seizoen te ontwikkelen tot een ploeg van ‘alles of niets’. Want na een 8-0 overwinning op Buinerveen volgden twee nederlagen. Daarna won de ploeg van Jans Spiegelaar met 0-7 van laagvlieger Gasselternijveen. Afgelopen weekend volgde opnieuw een ontmoeting met een ploeg uit de onderste helft van de ranglijst: VIOS O werd makkelijk verslagen: het werd 5-0. Door de overwinning blijven de topploegen van de vijfde klasse F, waaronder koploper Pesse, in het vizier van de geel-zwarten.

Eenzijdig
Vanaf het eerste fluitsignaal was er sprake van een eenzijdige wedstrijd op sportpark ‘Harm Kuiper’. De thuisploeg zette druk op de bezoekers uit Oosterhesselen en drong hen ver terug op eigen helft. Het offensief van de Hunso Oring Combinatie leverde voor de thee een handvol kansen op, maar de doelman van VIOS bleek een hinderlijke sta in de weg. 

Omzettingen
In de rust bracht HOC een aantal tactische omzettingen aan, waardoor de ploeg van meer stootkracht voorzien zou moeten worden. Deze opzet lukte en het was Rick Buiter die de score opende. Nadat hij van zijn tegenstander wegdraaide schoot hij in de korte hoek raak. Hiermee leek het verzet van de bezoekers al gebroken, want kort daarna verdubbelde Mark van Bergen de score, toen hij een volley in de bovenhoek ranselde. De score liep uiteindelijk op naar 5 – 0 door doelpunten van Gerard Eefting, Luca Klaar en een eigen goal van de bezoekers.

Smetje
De enige smet op de overwinning was het geblesseerd uitvallen van Arjan Tewis, maar doordat koploper Pesse onderuit ging bij EHS ’85 zal vooral blijdschap overheersen in Exloo en Odoorn. Volgende week komt Buinen op bezoek en zal er geprobeerd om ook deze keer de punten in eigen huis te houden.

Bron: v.v. HOC

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zorgen Nieuw Buinen nemen toe na nederlaag tegen VV Heerenveen

Nieuw Buinen ging onderuit bij Heerenveen en zag de concurrentie punten pakken.

Terug in de tijd: Pekelder Boys en DSC ’65 houden het spannend

Pekelder Boys en DSC '65 hielden elkaar in evenwicht in het eerste nacompetitieduel.

Gieterveen boekt belangrijke zege op Alteveer

Gisteren begonnen Gieterveen en Alteveer aan de voor hun Engelse weken. In de maand ...