FC Kanaalstreek: sinds 9 december 2013…

Exact een jaar geleden zag FC Kanaalstreek het levenslicht. Nog één keer het artikel waar het allemaal mee begon…

In een dorp nabij de provinciegrens tussen Drenthe en Groningen staan 22 mannen klaar, opgesteld in twee rijen van elf: een man in een zwart tenue gaat de 22 vooraf. Het groene laken dat de mannen gaan betreden is een aantal dagen voorafgaand aan dit moment kort gemaaid, de witte lijnen rond het groene laken zijn vers aangebracht. Op een teken van de man in het zwarte tenue trekt de stoet zich in beweging richting het groene laken. Vanaf de zijlijn worden de troepen geïnspecteerd door de aanwezige toeschouwers. Nadat de mannen zich opgesteld hebben op de groene laken klinkt een flauw applaus vanaf de zijlijn: dan is daar het moment waarop lang is gewacht: DE AFTRAP… Het is weekend! Het is voetbal! Het is de Kanaalstreek! 

Meer dan twintig verenigingen zijn actief in de Kanaalstreek, die bestaat uit delen van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Stadskanaal en Vlagtwedde. Een enkele vereniging is actief in de eerste of tweede klasse van het amateurvoetbal. De meerderheid is actief aan de onderkant van de voetbalpiramide: de vijfde klasse. Op dit niveau is voetbal niet een doel, maar een middel. Hoewel, we hebben te maken met liefhebbers van het spel. Fanatieke liefhebbers die het praten over ruiten op het middenveld en doordekken over de vleugels combineren met het vertellen van sterke verhalen onder het genot van een fles bier en een gehaktbal met mayonaise.

Dit zijn de voetbalhelden van de Kanaalstreek!

  • Show Comments (0)

  • Harry Louissen

    In de kantine van de vv Gasselternijveen is de gehaktbal met mayo ingeruild voor een broodje gezond,wortelsalade etc. Dit alles om te voeden en niet om de maag te vullen. Het wachten is op tegenstanders die een magnetron meenemen om na afloop van een wedstrijd hun eigen gehaktballetje in de kleedkamer op te warmen.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: nieuwe keeper voor Borger

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...