Duel tussen GKC en VIOS blijft onbeslist

GKC liet de overwinning in de slotminuten nog uit handen glippen tegen VIOS.

Op zondagmiddag 13 november trad GKC op een zonovergoten sportpark Hoogte der Heide aan tegen VIOS uit Oosterhesselen. Voorafgaand aan deze wedstrijd mocht VIOS zich koploper van de competitie noemen, na afloop niet meer.

De eerste helft was het lastig voor GKC, een laaghangende zon en slordigheid aan de bal zorgden voor een moeizame helft. Zowel GKC als VIOS probeerden elkaar al vroeg onder druk te zetten op het moment van balbezit bij de tegenstander. GKC probeerde ondanks deze druk wel te voetballen, maar het verloor veelal door slordigheid de bal in de opbouw. VIOS daarentegen probeerde niet onder de druk van GKC uit te spelen en koos voor het hanteren van de lange bal. Veel grote kansen zijn er in het eerste bedrijf niet geweest. Kolp was namens de geelhemden dichtbij een doelpunt, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Daar tegenover werd VIOS eenmaal gevaarlijk uit een vrije trap, maar voor de gasten uit Oosterhesselen bleek doelman De Vries een sta-in-de-weg. De rust werd bereikt met de zogenoemde brilstand, 0-0.

Doe mee met de FC Kanaalstreek WK-Pool en speel mee om de prijzen!

Strafschoppen

In het tweede bedrijf van de wedstrijd golfde het spel in de beginfase op en neer. Het waren de gasten uit Oosterhesselen die deze wedstrijd op voorsprong kwamen: in minuut 54 werd een te korte terugspeelbal van Hogenboom richting De Vries onderschept door de spits van VIOS die zodoende de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Deze achterstand duurde welgeteld drie minuten voor GKC. In minuut 57 kwam het op gelijke hoogte. Kolp werd gevloerd in het strafschopgebied. Dit resulteerde in een strafschop. Korthuis faalde niet vanaf elf meter: 1-1. De fel spelende Zondag kreeg in minuut 75 de gele prent van de arbiter te zien, nadat hij liet merken het niet eens te zijn met een beslissing van de vlaggenist van de gasten. Vlak na deze korte onderbreking volgde er weer een strafschop, ditmaal werd Zondag in het zestienmetergebied van VIOS naar de grond gewerkt. Wederom liet Korthuis de keeper van VIOS kansloos en zette hiermee zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Toen in minuut 84 de spits van VIOS het veld moest verlaten voor twee maal in dezelfde minuut een gele kaart pakken voor het commentaar op de leiding leek de overwinning voor de gastheren zo goed als zeker. Echter bleek het niet zo te zijn. In minuut 86 werd een organisatorische fout van GKC beheerst afgemaakt door een middenvelder van VIOS, 2-2. Gezien deze wedstrijd een terechte uitslag, toch blijft het voor GKC zonde dat het tweemaal een voorsprong in de slotminuten heeft weggeven.

Zondag 20 november speelt de ploeg de altijd lastige uitwedstrijd bij Roswinkel, aftrap is 14:00 uur.

Opstelling VV GKC: De Vries, Van der Helm, Van der Weide, Hogenboom, Lubbers, Schuiling (C), Korthuis, Pit (28. Van het Hof), Kolp, Zondag, Weishaupt

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen verslaat ook Smilde’94

Sellingen is ook na vier wedstrijden nog ongeslagen en blijft bovenin meedraaien.

Musselkanaal pakt strohalm tegen Titan

Na het gelijke spel van Musselkanaal tegen CEC vorige week leek de nacompetitie ver weg. ...