SPW niet opgewassen tegen Bareveld

SPWVijfdeklasser SPW was bezig aan een goede reeks en dus werd reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting met koploper Bareveld. Bij winst zouden de Knoalsters de withemden in de stand passeren en als koploper aan de laatste speelronde voor de winterstop beginnen. Hoe anders liep het, want mede doordat een aantal vaste krachten niet beschikbaar was, ging de uitwedstrijd verloren. Bareveld won met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

Wakker
Zoals gezegd: trainer Henry Meijerman kon geen beroep doen op Kevin Heemskerk en Rolf Beekman, die samen goed zijn voor elf goals, tot nu toe. En dus bleek al vrij snel dat het een lastige middag ging worden voor SPW. Op sportpark ‘Bareveld’ was de thuisploeg sterker in de duels, waardoor men ook enkele kansen afdwong. Kortom, het initiatief lag bij Bareveld. De grootste kans voor de withemden was een afvallende bal die op het doel van Yorin Hoezen werd afgevuurd. Hoezen was geslagen, maar de paal bracht redding. Dit was voor SPW het teken om het eigen spel te gaan spelen: combinaties werden gemaakt en Jordie Hoeksema kwam één keer gevaarlijk door in het strafschopgebied. In de manier waarop de aanval gestuit werd, zag de arbiter van dienst echter geen strafschop.

Vrije trap
In de tweede helft speelde het duel zich ook op het middenveld af, waardoor er voor de goals niet bijzonder veel actie was te noteren. Op het moment dat SPW de bovenliggende partij was, met het meeste balbezit, was het de koploper die duel besliste. Hiervoor had men wel de hulp van doelman Hoezen nodig: een vrije trap werd ‘de zestien’ ingeslingerd en deze zorgde voor zoveel twijfel bij de jonge doelman, dat deze niet doortastend genoeg optrad. De bal verdween in het doel, en de wedstrijd was beslist. In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt SPW de nummer vijf in de stand, Wedde. Een ploeg die net als de Knoalsters 25 punten heeft verzameld. Voor SPW dus opnieuw een wedstrijd in het kader van aanpikken of afhaken.

Bron: v.v. SPW

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten heeft geen moeite met buurman

Vorig jaar verraste Eext nog door in Gieten met 5-3 te winnen, maar vanaf ...

Sellingen met de hakken over de sloot

Door de minimale 3-2 overwinning op SC Roswinkel blijft Sellingen in het spoor van ...